Atom Enerjisine Göre Sıkıntı Yok

Tarih : 2011-03-30 / Kategori : Genel Haber

Atom Enerjisine Göre Sıkıntı Yok

IĞDIR’DA ÜÇAYAKLI BUZAĞI DOĞDU

Sınır illerinde radyasyon sızıntısı olmadığını açıklayan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Medzamor’u tehlike olarak görmüyor mu? Japonya da meydana gelen Deprem ve ardından oluşan tusunami felaketinin gündeme taşıdığı Nükleer facia, Iğdır halkını tedirgin etmektedir…                    Japonya da Fukuşima Daiçi Nükleer Santralı’nda meydana gelen sızıntı dünyayı tehdit ederken, Ermenistan’da birkaç kilometre ötede yanı başımızda bulunan Medzamor Nükleer santrali, bölge halkını tehdit etmektedir…
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu sınır illerinde sızıntı yoktur açıklaması yaparken, birkaç gün önce Iğdır’da daha önceden yerleştirilen hava ölçüm aletlerinin toplatılması ve alınan sonuç neticesinde böyle bir kanıya varmaları real karşılansa da, bölge halkı gerçekte bunun böyle olmadığına inanmaktadır…  Sakat doğan hayvan yavrularının, kanser vakalarındaki artışın, bitki ve ağaçlarda oluşan hastalıkların sebebinin Medsamor olduğuna inanan bölge halkı, gerçekte böyle bir şey olmasa da, deprem nedeniyle yıkılacak olan Medsamor’un bölgede yaratacağı tahribatı tahmine bile gerek yoktur… Görüldüğü gibi,       Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesinde 3 ayaklı buzağı doğdu.   Karakoyunlu ilçesinde çiftçilik yapan  Mustafa Güller  isimli şahıs 4 gün önce ineği nin 3 ayaklı  buzağı dünyaya getirdiğini söyledi.
İneğinin dünyaya getirdiği buzağının 3 ayaklı olduğunu görünce şaşırdığını belirten, Mustafa Güller  “Neden böyle bir doğum gerçekleşti bilmiyorum. Veterinere gösterdim veteriner Allahın verdiği bir şey dedi. Karakoyunlu ilçesindeki vatandaşlar üç ayaklı buzağı görmek için Güller’in evine geldiler.  Vatandaşlar ise bu olaylara sık sık raslıyoruz.Veterinerlere sorduğumuzda Allah’ın verdiği birşey, diyor. Vatandaşar ise bunun tek sebebinin    Ermenistan dan nükleer santralden gelen radyasyondan olmuş olabileceğini söylediler.  Güller, Bizde buzağı yaşayabildiği kadar yaşatacağız. Yaşını doldurdumu  keseceğiz.”şeklinde konuştu. Güller, Sağ ayağı bulunmayan buzağının, sadece yürümekte zorlandığını ve sağlık durumununu şimdilik iyi olduğunu belirtti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.