Milli Eğitim Müdürü Usta Öğreticilerle Toplantı Yaptı

Tarih : 2011-04-11 / Kategori : Genel Haber

Milli Eğitim Müdürü Usta Öğreticilerle Toplantı Yaptı

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy Iğdır’da görev yapan usta öğreticilerle toplantı yaptı.

Ziya Gökalp İlköğretim okulu toplantı salonunda 120 usta öğreticilerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi.
Şube Müdürü Cevdet Parlar, Teftiş kurul başkanı Mehmet Yerlikaya ve Halk Eğiitm Merkezi müdürü Sahibet Turan ile birlikte sorunları dinleyen Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy şunları söyledi: ”Kursiyerlere verilecek eğitimde kaliteyi ön planda tutacağız. Amacımız ilimizde ki tüm kadınlara ulaşmak, onların eğitim düzeylerini artırmak, meslek sahibi olmalarına olanak vermek, toplumda yer edinmelerini sağlayıp, bilinçli nesiller yetişmesini sağlamaktır. Sizler köylerde Mahallelerde görev yapıyorsunuz.Kursa gelen kadınları en iyi şekilde eğitin, onlara okuma yazma, çocuk bakımı, çocuk terbiyesi gibi konularda da yardımcı olun, amaç kursiyerlerin eğitilmesidir. Bunu da siz usta öğreticiler sağlıyacaksınız” dedi.
Usta Öğreticiler de sorunlarını anlatarak “Bizler yıllardır usta öğretici olarak çalışıyoruz. Hala kadromuzu alamadık. Sıkıntılarımız büyük ev ev gezerek kursiyer topluyoruz.
Bazen geliyorlar bazen işleri çıkıyor gelemiyor. O gün yetkililer denetime geliyor. Öğrenci eksik olduğu için kursu kapatacağım diyor. Bu durumda biz zor duruma düşüyoruz. Kursiyer o gün için hasta olabilir işi çıkabilir sonuçta gelenler bayan ve evli çocuklu. Bu konularda esnek davranılmasını istiyoruz.” dediler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.