Türk Polis Teşkilatının 166. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Tarih : 2011-04-11 / Kategori : Genel Haber

Türk Polis Teşkilatının 166. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

IĞDIR VALİSİ AMİR ÇİÇEK,”TÜRK POLİSİ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE VATANININ HİZMETİNDEDİR”DEDİ

Zübeyde Hanım bulvarındaki Atatürk anıtına Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un çelenk sunması ile başlayan ve Kültür sarayında devam eden törene Iğdır Valisi Amir Çiçek,  Iğdır Garnizon Komutan             5.Hudut alay komutanı Topçu Kur. Kd. Alb. Hasan Nevzat Taşdeler,   Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, Iğdır Üniversitesi rektörü İ.Hakkı Yılmaz, Askeri Şube Başkanı Yrb. Özer Çalışkan,  Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Deftardar                  
Mehmet Durusoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Güneş, Kültür Müdürü Osman Engindeniz,Karakoyunlu belediye başkanı Ziyatsli Deliktaş ,MHP il başkanı Cahit Erol daire müdürleri emniyet mensupları, ve vatandaşlar katıldı.
Kültür sarayında   Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak şunları söyledi:"Tüm toplumların ihtiyaçları ve beklentileri arasında öncelikli olarak güvenlik gelmektedir. Toplum destekli polis anlayışı ile daha güvenli bir ortam sağlayabiliriz. Her zaman yardımınıza ve desteğinize ihtiyacımız var. Teşkilat olarak suç ve suçlulara karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizde, her kademede görev yapan çalışma arkadaşlarımla günün 24 saatinde siz değerli Iğdırlıların hizmetinde cesur, kararlı etkin ve kaliteli hizmetler vermeye çalışmaktayız.             Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yasalara saygılı Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı demokrat cumhuriyete insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, temelinde vatan millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarımızı yürüteceğiz Polis devletin vitrinidir. sokaktaki insanlarımız sizlerin şahsında devleti görür.Bu itibarla devletin güler yüzünü ve sevecenliğini gösterme öncelikle görevimizdir." Iğdır Valisi Amir Çiçek’te "166 yıl önce vatandaşımızın can mal ve namusunu korumak için kurulan polis teşkilatımız dün olduğu gibi bugünde vatanının milletinin hizmetinde bir hukukçu bir anne şefkati içinde görevini layıkıyla yapmaktadır. Halkın huzur ve asayişine saygı göstermeyenler bunu iyi bilsinler ki her zaman karşılarında Türk polisini bulacaklardır. Polisimiz vatandaşın can ve malını koruyor. Cumhuriyete sahip çıkıyor. Polisimiz görevini tarafsız bir şekilde yapmalı. Silahınız büyüklerinizi saymak küçüklerinizi sevmek olsun. Cumhuriyeti korumak ve sevgi olsun. Artık polisimiz işkence ile anılmıyor. Orantısız güç kullanmıyor.Ab standartlarında görevini en güzel şekilde yapıyor.”dedi.
Şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Polis korosu birbirinden güzel Türküler söylediler. Halk eğitim merkezi Halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.