Kadın STK'lara Toplumsal Cinsiyet Eğitimi

Tarih : 2011-04-23 / Kategori : Genel Haber

Kadın STK'lara Toplumsal Cinsiyet Eğitimi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından, SERKA’nın faaliyet gösterdiği Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ın da aralarında bulunduğu 30 ilde uygulanan “Kadın ve Kadın STK’larının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında kadınlara yönelik sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine toplumsal cinsiyet eğitimi verildi.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının ilk gününde SERKA uzmanlarına “Kalkınma ve Toplumsal Cinsiyet” konusunda eğitim verildi. “Kadın ve Kadın STK’larının Güçlendirilmesi Projesi” Ekip Lideri Zeliha Ünaldı ile Doğu Anadolu Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Merkez Koordinatörü Didem Tekeli tarafından verilen eğitimde, kadının ve kadın sivil toplum kuruluşlarının statüsünü yükseltmek yolu ile bölgesel kalkınmışlık farklılıklarının ortadan kaldırılması konuları ele alındı. İkinci gün gerçekleştirilen toplantıya Kars’ta kadınlara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların kamu hizmetlerine erişimi, yerel kamu kuruluşları ve yerel yönetimler arasında farkındalık yaratmak ve birlikte çalışma kapasitesinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. STK temsilcilerine ayrıca, Kars’ta uygulanan “Yerel Eşitlik Eylem Planı’yla da ilgili bilgi verildi.
PROJE 2012’DE SONA ERECEK
“Türkiye’nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki (Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri) Kadın ve Kadın STK’larının Güçlendirilmesi Projesi” GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP-BKİ) tarafından SERKA’nın faaliyet gösterdiği Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin de bulunduğu 30 ilde uygulanmaktadır. Kadının ve kadın sivil toplum kuruluşlarının statüsünü yükseltmek yolu ile bölgesel kalkınmışlık farklılıklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan proje, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların kamu hizmetlerine erişimi konusunda genel kamuoyu, kadın STK’ları, yerel kamu kuruluşları ve yerel yönetimler arasında farkındalık yaratmak ve birlikte çalışma kapasitesini güçlendirmeyi hedeflemektedir. 24 Mayıs 2010 tarihinde başlayan proje 24 Aralık 2012 yılında sona erecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.