Boyama Şenliği Yarışmasında Minik Çocuklar Sevindirildi

Tarih : 2011-05-17 / Kategori : Genel Haber

Boyama Şenliği Yarışmasında Minik Çocuklar Sevindirildi

Iğdır’da İnönü İlköğretim okulunda düzenlenen bahar  boyama şenliğin de minik öğrenciler resim yaptılar balon uçurup balon patlattılar.

          İl merkezinde bulunan İnönü İlköğretim ve M.Hüsnü Özyeğin, İlköğretim okulunun ana sınıfına devam eden yaklaşık 250 öğrenci hayallerini tuvale yansıtarak parmak boya ile resim yapıp yarıştılar.
           Yarışma sonucunda dereceğe giren öğrencilere başarı belgesi verilerek ödüllendirildiler. Şenliğin açılış konuşmasını yapan İnönü İlköğretim Okulu müdür Kenan Şafak, “yapılan bütün çalışmalara rağmen okul öncesinde hedeflenen düzeye ulaşılmamıştır. Bunun sebeplerinin başında velilerin okul öncesinin bilincine tam varmamaları gelmektedir. Halbuki çocukların zihinsel, duygusal, sosyal, ve bedensel gelişiminin %70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Okul öncesi eğitim almış olan öğrenciler öğrencilik hayatlarında daha başarılı oluyorlar” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’da okul öncesinin önemine değinerek “bizim zamanımızda ana sınıfı yoktu. Şimdiki çocuklar daha şanslı. Çocuklar bizim geleceğimiz her şeyimiz. Bir anne baba niye çalışıyor çocukları için daha iyi bir gelecek bırakmak için bunun için çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliyiz. Onları okutmalıyız, meslek sahibi olmalarını sağlamalıyız. Ülkemizin kalkınması eğitimden geçer. Çocuklarınız anaokuluna gönderin” dedi.
           Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada minikler, hem yeteneklerini kağıda döktüler hem de gönüllerince eğlendiler. Altı yaş grubundaki minikler, serbest boya resim yarışmasında birbirinden ilginç resimler ortaya çıkardılar. Yarışma sonucunda uçan balon uçurup balon patlattılar gönüllerince oynadılar.
           Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri  Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Askerlik şubesi başkanı Özer Çalışkan, İl Özel idare genel sekreter yardımcısı Ahmet Güneş, Milli eğitim şube müdürü Sedat Bilir, Hüsnü Özyeğin ilköğretim okulu müdürü Ergün Güvenal, İnönü İlköğretim okulu müdürü Kenan Şafak ve diğer kurum müdürleri tarafından verildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.