Kadın Çiftçilerin Bölge İkincisi Iğdır'dan Çıktı

Tarih : 2011-05-19 / Kategori : Genel Haber

Kadın Çiftçilerin Bölge İkincisi Iğdır'dan Çıktı

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Bölge Yarışması'nda Ağrı adına yarışan Yeter Boğa 1. kazandı.

Yarışmada, Ağrı adına yarışan Yeter Boğa 1. olarak, Erzurum’da yapılacak Türkiye finalinde bölgesi adına yarışmaya hak kazandı. Ayrıca Iğdır adına yarışan Nuriye Akkuş ikinci olurken, Muş adına yarışan Seher Aydın da üçüncü olma başarısını gösterdi. Dereceye giren 1. yarışmacıya 3 bin, ikinci yarışmacıya 2 bin, 3. yarışmacıya da bin TL ödül verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm katılımcılara, çiçek, plaket, tarımsal yayın kitapları ve tablo hediye edildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Ağrı'da gerçekleştirilen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Bölge Yarışması'nda Ağrı adına yarışan Yeter Boğa 9 il arasında birinci olma başarısını göstererek, Erzurum'da yapılacak Türkiye finalinde bölgesi adına yarışmaya hak kazandı. Ağrı, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Iğdır, Muş, Bingöl ve Bayburt illerinin katıldığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Bölge Finali Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Yarışma öncesinde Ağrı'yı tanıtan video görüntüsü katılımcılara izlettirildi. Daha sonra yöresel halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ve yarışmacıların tanıtımı yapıldı.
Ağrı Tarım İl Müdürlüğü'nün organize ettiği Bölge Finalinde programın açış konuşmasını yapan Ağrı Tarım İl Müdürü Yılmaz Zeren, böyle bir yarışmanın Ağrı'da düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Müdür Zeren, yarışmayla kadın çiftçilerin bilinçli tarım yapmasına katkı sağlanmanın hedeflendiğini ifade ederek, Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışmasının kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılanmasının amaçlandığını dile getirdi. Zeren, Bakanlığın Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü  tarafından ilk kez 2004 yılında düzenlenen ve geleneksel hale getirilen yarışmanın, kadın çiftçilerin daha bilinçli olmasının sağlanmaya çalışıldığını belirtti.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Daire Başkanı Pervin Karahocağil ise özellikle kırsalda yaşayan kadın çiftçileri tespit etmek ya da sorunlara yönelik projeler geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, kadın çiftçilerin eğitim ve öğrenim çalışmalarının Daire Başkanlığı olarak devam ettiklerini söyledi.
Bu yarışmada yapılan eğitimlerin sonuçlarını görmek üzere tertipledikleri bir organizasyonu 7 yıldır yaptıklarını anlatan Karahocağil, "Çalışmalarımız çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu sene yarışmanın formatında bir değişiklik yaparak projelerle de yarışmalarına imkan tanıdık. ve Türkiye birincisi Erzurum'da yapılacak yarışma sonucunda belli olacak. Birinci olan kadın çiftçimizin projesine 40 bin lira hibe destek verilecek ve bu destek yarışmaya olan ilgiyi biraz daha arttırdı. " diye konuştu.
Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven ise kadınların her alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, bilinçli bir annenin toplumun temel taşı olduğuna değindi. Vali Yardımcısı Güven, kendilerinin kırsal alanda kadınların sadece iş gücü olarak değil, bilgi ve deneyim olarak da katkılarının bulunmasını istediklerini kaydetti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.