Vali Amir Çiçek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Tarih : 2011-05-19 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Değerli Iğdırlılar; Atatürk'ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk; sahip olduğu bağımsızlık inancı ve Türk milletinden aldığı destekle, Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinde 19 Mayıs 1919 tarihi, kazanılan zaferlere doğru atılan önemli bir adımdır.
Büyük Önder, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet ederek, yarınların güvencesi olan gençlere verdiği önemi tüm dünyaya kanıtlamıştır.
Türk gençliği bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye'yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçtedir.
Bu nedenle genç nüfusa sahip olmak bizler için çok büyük bir imkandır. Dinamik, ruhen ve bedenen sağlıklı bir neslin yetişmesi için çabalarımız devam ederken spora verilmesi gereken önem karşımıza çıkmaktadır. Çünkü yaşanılan 19 Mayıs ruhuyla; spor ahlakı, centilmenlik ve kurallara saygı gençlere hedef olarak gösterilmektedir.
Sevgili Gençler;
Globalleşen dünyada başarı elde edebilmek için kendinizi her alanda donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret göstermelisiniz. Hazırlanan çeşitli eğitim programları ile Devletimiz bu yönde imkanlar sağlamaktadır.
Dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu şuuruna sahip, çalışkan insanlar olmalısınız. Türkiye'yi parlak ve müreffeh bir geleceğe taşımak sizin elinizdedir.
Büyük Önder Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” diyerek  Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle , gençlerimizle birlikte bütün milletimizin, Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.
Amir ÇİÇEK
Iğdır Valisi

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.