Karakoyunluyu Dolu Vurdu

Tarih : 2011-06-09 / Kategori : Genel Haber

Karakoyunluyu Dolu Vurdu

Karakoyunlu ilçesine giden MHP milletvekili adayı Sinan Oğan , doludan zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

           Iğdır’da etkili olan şiddetli yağmur ardından dolu ekili alanlara ve meyve bahçelerine zarar verdi. Edinilen bilgiye göre yağan şiddetli sağanak şeklindeki yağmur sanayi sitesinde iş yerlerini ve yolları sular altında bırakırken Karakoyunlu ilçesinde de ekili alanlara ve kaysı bahçelerine büyük zarar verdi.
           Yağmurlar sonucu sanayi sitesinde biriken sular iş yerlerine doldu. Sanayi sitesi başkanı Kurban Batu, çok mağdur olduklarını söyledi. Yağmur yağdığında biriken sular nedeniyle vatandaşın araçlarıyla sanayiye girmediğini belirten Batu, "Giren araç sürücüleri çukurlara düşüyor. Defalarca dile getirmemize rağmen çözüm bulunmadı. Yetkililer sanayi sitemizdeki eksiklikler için bizlere yardımcı olsun.Durumu belediyeye valiliye bildirdik buna rağmen bir çözüm getirilmedi.Esnafımızın kerestesi iş yerleri sular altında zararı kim ödeyecek" dedi.
          Esnaftan Okan Çalar da   iş yerine yağmur sularının dolduğunu perişan duruma düştüklerini  ifade ederek, "İşlerimizi zor bela yürütüyoruz ama sanayi sitesindeki altyapı eksikliği hem bizleri hem de gelen müşterilerimizi mağdur ediyor." diye konuştu.
        Karakoyunlu İlçesi'nde sağanak yağmurun ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu nedeniyle bazı ev, işyeri ve otomobillerin camları kırıldı. Önce sağanak yağmur, ardından da dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 10 dakika kadar Yağan dolu nedeniyle, ev, işyeri, otomobillerin camları kırıldı. Ekili alanlar önemli ölçüde zarar gördü. Buğday tarlaları yere yapışırken kaysı bahçelerinde kaysılar yere döküldü.
             Karakoyunlu vatandaşlar , "Yağmur yağıyordu birden doluya çevirdi. Yüzlerce dönüm ekili alan hasat alınamaz hale geldi. Zararımız çok büyük. Afet yaşadık.Tarım il müdürlüğü valilik kaymakamlık bu durumumuzla ilgilensin" diye konuştular.
           Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada   Iğdır ,Ağrı,Kars,Van gibi illerde ve ilçelerinde yağış yağacağı lokal ve kuvvetli olacağı uyarısını yapmıştı..
           Uyarıda, ilgililerin ve vatandaşların, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış öncesi ani kuvvetli rüzgar, lokal su baskını ve ani sele karşı tedbirli olması istenmişti.
           Bu arada dolu felaketine uğrayan  Karakoyunlu ilçesine giden MHP milletvekili adayı Sinan Oğan , doludan zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Oğan,dolu felaketinden Çiftçilerimiz zarar görmüştür.Kaymakamlık  zarar tespit komisyonu kurmalı zarar görenlere yardım yapılmalı “dedi.
Daha sonra bir kahveye giderek vatandaşlarla sohbet etti. Burada  yaptığı konuşmada Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği seçimine değindi.”Bu seçimin var olma yok olma seçimi olduğunu ifade eden Oğan,”herkes elini vicdanınan koymalı oyunu o şekilde kullanmalıdır. Şuna inanıyorum ki herkesin vicdanı MHP den yanadır. 
           Milletvekili seçilirsem sizlerin sorunlarını meclise taşıyacağım. Doludan zarar gören madur olan çiftçimin hakkını arayacağım ve alacağımda buradan sizlere söz veriyorum.
            Biz bu seçimde particilik yapmıyoruz. Iğdır’ı düşünen herkesi Iğdır’a sahip çıkmaya Iğdır’ı karanlık geceden güneşli bir sabaha çıkarmak istiyoruz.Bu seçim de karanlık bir geceyi veya  güneşli bir sabahı oylayacağız. Seçim gezilerini sürdüren MHP milletvekili adayı  Sinan Oğan, "12 Haziran da ki seçim Iğdır'ın kader seçimi olacaktır. Iğdır'ın kaderini AKP zihniyetine teslim etmemek için Iğdırlılar oylarını partimizde birleştirmelidir."dedi.
Oğan , ".Atatürk'ün dediği gibi SÖZKONUSU IĞDIR'SA GERİSİ TEFERRUATTIR" mantığı ile haraket etmeliyiz önce Iğdır'ın geleceği sonra  kendim menfaatim demeliyiz.  
           Şimdi 12 Haziran da yapılacak seçimlerde iktidar Adayı  MHP'ye oylarınızı vermenizi istiyorum. Bu seçim Iğdır'ın kader seçimidir. Adayların durumu ortada alacakları oy da belli. Bunun için oylar heba olup gidecek.Oylar AKP'ye yarıyacak Ve Iğdır kayıp edecek. 22 Temmuz seçiminin aynı sonucu alınacak.22 temmuz 29 mart seçimlerini tekrar yaşamak istemiyorsak oyumuzu MHP de birleştirelim.Tek bir oy bile kayıp etme lüksümüz yoktur. Şimdi Iğdır'ı düşünen ve sevenlere sesleniyorum. Bırakın particiliği  ,başka şeyleri Iğdır'ı seviyorsanızsa, Iğdır'ı düşünüyorsanızsa ,Iğdır sevdalısıysanız,Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi" mezu-bahis vatansa gerisi teferruattır "sözüne dayanarak diyorum ki, SÖZKONUSU IĞDIR'SA GERİSİ TEFERRUATTIR" mantığı, ile haraket ederek oylarınızı MHP'ye   veriniz bize veriniz.Iğdır'ın yeniden küllerinden doğmasına birliğine dirliğine varlığını ispatlamasına verin.hangi görüşte olursanızsa olun hangi partiye gönül vermişsenizse verin  bu seçim de Iğdır'ın geleceği için MHP verin.
Unutmayın kılmadığınız namazın tutmadığınız orucun kazası vardır ama vermediğiniz bir oyun kazası yoktur."dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.