Iğdır Valiliğinden T.C. Numarası Olmayan 1328 Vatandaşa Yeni Nüfus Cüzdanı

Tarih : 2011-06-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır valisi Amir Çiçek il genelinde T.C numarası olmayan 3155 kişi tespit ettiklerini bunlardan ulaşabildikleri 1328 kişiye yeni Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası olan nufus cüzdanı düzenlediklerini söyledi.

          Valilik toplantı salonunda  T.C  numarası olmayan 10 vatandaşla bir araya gelerek T.C’li nüfus cüzdanlarını dağıtan Vali amir Çiçek, yaptığı konuşmada  “4 Nisan tarihinde il genelinde nüfus cüzdanında T.C numarası olmayanların tespit edilmesi için talimat verdim yapılan çalışma ile 3155 kişi tespit edildi.  Bunlardan 769 kişinin Iğdır’da ikamet etmediği,152 kişinin vefat ettiği 23 kişinin ise mükerrer yazıldığı tespit edildi. 1328 vatandaşımızın evleri tek tek ziyaret edilerek T.C numarası olan yeni nüfus cüzdanları çıkarıldı.  Ve kendilerine teslim edildi günümüzde T.C numarası olamadan hiçbir işlem yapılamıyor. Rahatlıkla işlerini halledecekler ”dedi.
          Hiçbir para ödemeden Nüfus  cüzdanları yenilenen vatandaşlarda bu uygulamadan dolayı memnun olduklarını vali beye teşekkür ettiklerini söylediler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.