5 Kişilik Aile Çadırda Yaşam Mücadelesi Veriyor

Tarih : 2011-06-10 / Kategori : Genel Haber

5 Kişilik Aile Çadırda Yaşam Mücadelesi Veriyor

Iğdır’da son günlerde artan yağmurlardan dolayı evleri yıkılan Abay ailesi evlerinin yapılması için yetkililerden yardım bekliyorlar. 

          Iğdır’a  bağlı Bayraktutan Köyü’nde oturan  Allahverdi Abay (70)  başkasına ait evde oturduğunu ve aşırı yağıştan dolayı evinin çatısının çöktüğünü ve evi çökünce gelini, oğlu, 2 torunu ile birlikte, 2 aydır  İl Afet Müdürlüğü’nün verdiği çadır ve barakada yaşıyor.
           Allahverdi Abay, “Aşırı yağıştan evinin çöktüğünü, fakat maddi durumu iyi olmadığından evini yaptıramadığını geçimini ise köylülerin yardımıyla ayakta kaldığını söyledi. Yetkililerden evinin yapılması için yardım bekleyen Abay, Şimdi 2 aydır Kızılay’ın verdiği çadırda yaşıyoruz. Güneş çıktığında çadırda sıcaktan kalamıyoruz. Akşam olunca ise Torunlarım küçük akşamları çok soğuk oluyor. Şimdiden kışı düşünüyorum. Soğukta ne yaparız.”
          Allahverdi Abay, Iğdır İl Afet Müdürlüğü’nden yetkililerin geldiklerini ve yapılan tespitten evin aşırı yağıştan çöktüğü raporu tutulduğunu belirterek  “yetkililerle görüştüm, bana ev yapmaları için köyde en az 20 evin çökmesi gerektiğini, sadece tek ev için birşey yapamayacaklarını, çadırda yaşayacaklarını” ifade ettiklerini söyledi.
Abay “Tek isteğimiz ya evimiz yapılsın, ya da bize gerekli malzeme verilsin evimiz kendimiz yapalım. Evimde hiçbir eşyam yok, çamaşır makinem yok. Çocukların ve kendi elbiselerimizi ekmek kasasında saklıyoruz.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.