Tarafsızlık Yitirilmemeli

Tarih : 2011-06-11 / Kategori : Genel Haber

Tarafsızlık Yitirilmemeli

         MHP  IĞDIR MİLLETVEKİLİ ADAYI DR. SİNAN OĞAN: “IĞDIR VALİSİ TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞ, KAPALI KAPILAR ARDINDA AK PARTİ ADAYIYLA GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR” DEDİ.

Iğdır Valisi Amir Çiçek'in Korumalarının MHP Fotoğrafçısının hafıza kartına el koydukları iddia edildi.
Seçimlere kısa bir süre kala Iğdır Valisi Amir Çiçek’in Ak Parti Adayı Yaşar Akkuş ile gizli bir görüşme yaptığı iddia edildi.
MHP İl Başkanı Cahit Erol, Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosunda yaptığı açıklamada Iğdır Valisi Amir Çiçek’in Devlet Su İşleri’nde (DSİ) AK Parti adayı Yaşar Akkuş ile gizli bir görüşme yaptığını, bu görüşmenin ne amaçla yapıldığını bilmedikleri, Vali’nin takındığı bu tavırla bir AK Parti memuru gibi çalıştığını söyledi.
Valisi Amir Çiçek’in Devlet Su İşleri’nde (DSİ) AK Parti adayı Yaşar Akkuş ile görüştüğü bilgisini alan MHP Iğdır Milletvekili Adayı Sinan Oğan DSİ’ye intikal etmiştir. Iğdır Valisi Amir Çiçek’in Devlet Su İşleri’nde (DSİ) AK Parti adayı Yaşar Akkuş ile beraber olduğunu gören Oğan, DSİ Müdürüne bu görüşmenin sebebini sormuştur. MHP Iğdır Milletvekili Adayı Sinan Oğan’ı gören Vali, DSİ’den hızla ayrılmıştır. MHP fotoğrafçısının elindeki fotoğraf makinasının hafıza kartına valilik korumaları el koymuştur.” dedi.
2007 yılında da AK Parti hükümeti memuru gibi çalışan Iğdır eski Valisi Saffet Karahisarlı’nın benzer bir tutum sergilediğini, bunun aynısınıda şimdi Amir Çiçek’in yaptığını vurgulayan Erol, “MHP üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu gizli görüşme ne amaçla yapılmıştır? Bunu Vali bey  açıklamalıdır. Memurlar üzerinde baskılar yapılarak, memurlar AK Parti’ye oy vermeye zorlanmaktadır. Bu da gösteriyor ki seçim günü oy pusulasında MHP’ye oy çıkan pusularlarda çizik atılarak iptal yoluna gidilecek iddiası doğrudur. MHP olarak buna fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu.             Basın açıklamasında konuşan MHP Iğdır milletvekili adayı Sinan Oğan da ilk günden beri seviyeli bir seçim çalışması yaptıklarını bu seçimi kaybedeceklerini anlayan AK Partililerin ve Iğdır Valiliği’nin MHP’ye seçimi kaybettirmek için her türlü yola başvurduğunu belirterek “Buradan Iğdır Valisi’ne sesleniyorum, AK Parti adayı Yaşar Akkuş’la DSİ’de ne görüştünüz? Bu eğer Iğdır’ı ilgilendiren bir konuysa ben neden yoktum? Kapalı kapılar ardında halkın teveccüh gösterdiği partimiz MHP’yi kaybettirmek için planlar mı yapıyordunuz? Halkın iradesine, tercihine hiç kimse müdahale edemez. Sandıklar ve oylar namusumuzdur.” ifadelerini dile getirdi.
“Seçim er meydanıdır. Er meydanına yiğitçe çıkılsın” diyen Sinan Oğan, ilk günden beri sakin ve adil bir seçim geçirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek “Valinin AK Parti memuru gibi çalışacağını tahmin etmiyorduk. Iğdır’a valilik yapacak insan halkın tercihleriyle oynayamaz” dedi..
“Valinin tutumu bizim seçim sürecinde endişe duymamıza yol açmıştır” şeklinde konuşan Sinan Oğan, seçimde AK Parti tarafından oynanacak oyunlardan ve çıkacak her türlü olaydan en başta Vali sorumludur” diyerek devlet memurlarına ve il özel idaresindeki görevlilere “Siz devletin memurusunuz, tarafsızsınız. Ak Partinin memuru değilsiniz. Ak Parti için çalışamazsınız.” diye seslendi.
Sinan Oğan, basın toplantısında ayrıca “Devletin görevi toplumda huzuru, adaleti sağlamaktır. Biz sayın Valimizden eşit şekilde davranmasını istiyoruz. Aksi takdirde Iğdır halkı size olan saygınlığını yitirir. Bu halk size saygınlığını yitirdiği zaman burada valilik yapamazsınız. Seçimlerde MHP adına çıkan oy pusulasında çalıntı yada sandıklarda  değişiklikler yapılırsa bunun bedeli ağır olur.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. H.MEMET KAVZA 2011-06-11 07:18:48

    S A SAYIN T.C. MİLLET VEKİLİMİZ SİNAN BEY ALLAH YAR YARDIMCINIZ OLSUN OY VE SANDIKLARA ÇOK İYİ SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM IĞDIR DA ELE ELE GÖNÜL GÖNÜ LE VEREREK SİVİL HALKIMIZ IN GÖNÜLLÜ OLAN LARDAN BİR SEÇİM SANIK ORDUSU KURARAK OYLARA VE SANDIĞA SAHİP ÇIKMALIYIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN .İNŞL TELA HALKIMIZ IN TEVECCÜHÜ İLE 2-0 ALACAĞIZ SELAM VE DUA İLE

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.