Bağımsız Milletvekili Pervin Buldan ve Taraftarları olan BDP'liler Yürüyüş Yaptı

Tarih : 2011-06-14 / Kategori : Genel Haber

Bağımsız Milletvekili Pervin Buldan ve Taraftarları olan BDP'liler Yürüyüş Yaptı

MİLLETVEKİLİ PERVİN BULDAN “YAKINDA ABDULLAH ÖCALAN’DA ARAMIZDA OLACAK” DEDİ.

         12 Haziran seçimlerinde Iğdır’dan Bağımsız Milletvekili seçilen Pervin Buldan  ve Karaca sokaktaki BDP İl binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi şehir merkezinde Iğdır ovası Apocular yuvası, yaşasın Kürdistan, Biji serok apo vb slogan atarak yürüyüş yapan partililer AKP İl binası önünden geçerken camdan bakan AKP’lileri yuhalayarak MHP İl binası önünden geçerken İl binasında bulunan MHP’lileri alkışlayarak tekrar İl binası önüne geldiler.
           İl binası önünde Kalabalıkta Açılan Apo  posteri üzerine, ”Merak etmeyin yakında aramızda olacak  diyen Pervin Buldan yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Kürt halkı artık kimsenin kölesi değildir. Kürt halkı artık özgürlüğüne kavuşacaktır bunun müjdesini veriyoruz sizlere dili, kimliği, kültürü engellenen Kürt halkının bundan sonra kimliğine, diline ve kültürüne artık hiç kimse pranga vuramayacaktır.
          Kürt halkı dün itibarı ile şunu çok açık olarak ortaya koymuştur Kürt halkı bundan sonra demokratik özerkliğin inşasını hayata geçirecektir. Kürt halkına Kürdistan halkına hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kürt halkı bundan sonra statüsüz yaşamayacaktır.         Kürt halkı artık Sayın Öcalan’ı arasında görmek istiyor.
            Kürt halkı demokratik özerkliği bundan sonra inşa sürecine başlamıştır. Kürt halkı artık özgürlüğüne kavuşacaktır. Kürt halkı özgürlüğü için ödemiş olduğu bedelleri Kürt halkı vermiş olduğu şehitleri tutukluları unutmayacaktır. Mücadelemiz özgürlüğümüzü elde edene kadardır, Mücadelemiz dağdaki kardeşlerimizin aramıza gelmesini sağlayana kadardır, mücadelemiz Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşana kadardır, Mücadelemiz KCK Kapsamında tutuklanan siyasilerimizin serbest bırakılmasıdır.” dedi.
Tayyip Erdoğan’a da seslenen Buldan, “Kürdistan bölgesinde seçimi kayıp ettin  Kürt halkı kazandı.Artık şapkanı önüne koy ve isteklerimizi yerine getir. Artık yeni bir dönem yeni bir süreç başlamıştır. Kürt halkı şimdi daha çok özgür olacak, özerkliğimizi kurana kadar mücadelemiz sürecektir” şeklinde konuştu. Bu arada Fransa dan gelen bir bayan bir erkek iki gözlemci de kürsüye davet edilerek alkışlandı. Fransız gözlemciler  zafer işareti yaptılar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası