Ali Özgündüz Milletvekili Seçildi

Tarih : 2011-06-15 / Kategori : Genel Haber

Ali Özgündüz Milletvekili Seçildi

          Iğdır’ın yetiştirdiği değerlerden birisi olan ve meslek kariyerini Savcı olarak yürüttüğü sırada istifa ederek CHP Milletvekili adayı olan Ali Özgündüz, 12 Haziran seçimlerinde Milletvekili olarak meclise girdi… Kendilerine başarılar diliyoruz…

            Milletvekili Ali Özgündüz seçim sonrası bir Teşekkür Mesajı yayınlayarak şöyle dedi:
İnsan yaratılmışların en şereflisidir, kainatın halifesidir. Yani eşref-i mahlukattır. Çünkü İnsan, yaratıcısı olan Allah’tan bir parçadır ve sürekli onunla beraberdir. Dolayısıyla İnsana, insanlığa hizmet etmek kutsal olup aslında yaratıcıya hizmettir.
Ve bütün insanlık Allah katında eşitir.
             Onun için Hz.Ali diyor ki; ‘’Bütün insanlar Allahın kuludur, lakin hiç bir kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir’’  İnsanı insan yapan en önemli unsur; ONURU’dur. Yani iradi olarak başkaldırabilme, doğrularını, değer yargılarını,inancını her şeye rağmen savunma kabiliyetidir. İnsan; yanlışa, haksızlığa, zulme, kısacası onurunu zedeleyen herşeye YETER dediği ve bu uğurda mücadele ettiği zaman insandır. Fakat bunu sadece kendisi için değil başka insanlar için de aynı derecede istemeli, onlar içinde aynı mücadeleyi vermelidir.
İnsan haksızlık karşısında hiçbir zaman eğilmemelidir...
Bugün İnsan için yaşadığımız çağdaki en büyük sorun; Emperyalizmin egemen olması nedeniyle, İnsanın yaratılışına aykırı olarak fukaralık, eğitimsizlik ve kötü yöneticiler yüzünden şerefini, onurunu koruyamaması, gerek ekonomik ve gerekse sosyal baskılarla ve kula kula etmek zorunda bırakılmasıdır.
20 yüzyılın başlarında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tarafından verilen kurtuluş savaşı, mazlum milletlerin ONUR’larını korumak için
emperyalistlere karşı ilk başkaldırı hareketi olarak başarıya ulaşmış ve diğer milletlere de örnek olmuştur. Ulusal kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti bir halk devrimi sonucu kurulmuştur. Çünkü, askeri, sivili, kentlisi, köylüsü, kadını ve erkeğiyle kurtuluş savaşı verilmiş ve bunun sonucunda ortaya konan Cumhuriyet projesi benimsenmiş ve saltanatlığa son verilerek halk kendi Egemenliğini ilan etmiştir. Bu Cumhuriyetçi ruh ve felsefesinin amacı, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak, dolayısıyla insanımızı daha mutlu ve müreffeh yapmaktı. Şair Ahmet Arif’in bir şiirinde dediği gibi;
"Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda. "
Yiğitlik, sen cehennem olsan bile
Fedayı kabul etmektir,
Cennet yapabilmek için seni,
Yoksul ve namuslu halka.
Bu'dur ol hikayet,
Ol kara sevda.
İşte Cumhuriyetimizi kurup bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarının sevdası bu vatanı, gerçek sahipleri olan yoksul ve namuslu halka cennet yapabilmekti.
Bugün geldiğimiz noktada , Ülkemizi yönetenlerin, ne yazık ki bu güzelim Anadolu insanından ziyade kendilerine ve yandaşlarına hizmet eder durumda olduklarını ve Cumhuriyetimizin kazanımlarından geriye gidiş olduğunu gördüğüm için, çok onurlu Cumhuriyet Savcılığı görevimden istifa ederek, Cumhuriyetimizi kuran ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkan ve o ilkeler doğrultusunda siyaset üreten Cumhuriyet Halk Partisine katılarak politika yapmak için yola çıktım.
Bu yolda başarıya ulaşırsak, tek amacım; yukarıda izah ettiğim İnsana dair görüşlerim doğrultusunda herkese, her kesime eşit ‘İnsan odaklı’ yaklaşımla halka, tanıdık tanımadık tüm insanlara hizmet etmektir..
Selam olsun, zulme başkaldıranların önderine,
Selam olsun güzel ülkemin güzel insanlarına,
ALİ ÖZGÜNDÜZ



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası