Iğdır Meslek Yüksek Okulundan Mezuniyet Töreni

Tarih : 2011-06-16 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Meslek Yüksek Okulundan Mezuniyet Töreni

         Iğdır üniversitesine bağlı Iğdır meslek yüksek okulu 15. dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine Vali Amir Çiçek, Rektör  Vekili Prof. Dr. Şadi Eren, Meslek Yüksek Okul Müdürü Y.Doç Dr. Tuncay Kaya, İl Özel idare sekreteri Ferhat Akkuş ve protokol üyeleri, öğrenciler ile velileri katıldı.

          Kültür sarayında yapılan mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler adına konuşan Maliye bölümü ve okul birincisi Mecnun Saygı, "Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak, Ülkemizle ve onun geleceği ile ilgilenmenin birinci derece görevimiz olduğuna inanıyoruz. Yüksek okulumuzda   Atatürk ilkeleri doğrultusunda  yetiştik. Bir insan birşeyi istedimi başarır. Bizde başardık.         Öğrencilik yıllarımızda acı tatlı anılarımızla karşılaştık bunlar geride kaldı.” dedi.
Meslek Yüksek Okul müdürü Yar.Doç.Dr. Tuncay Kaya'da Öğrencilere seslenerek “artık mezun oldunuz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Üniversitemiz Iğdır’da her gün başarılara imza atıyor. Daha kaliteli bir eğitim için herkese görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.
Iğdır Üniversitesi Rektör  Vekili Prof. Dr. Şadi Eren ise, Iğdır üniversitesinin hızla geliştiğini, bu gelişme sürecinde ülke kalkınmasına katkı sağladığını, Ülke kalkınmasında herkese büyük sorumluluklar düştüğünü en basitinden Iğdır’da Çok şeyler yapılabileceğini, Iğdır’ın yeniden imar edilip yollarının yeniden yapılabileceğini, Türkiye yeniden inşa edilebileceğini, bunu da üniversite mezunu gençlerimiz gerçekleştirebileceğini belirtti.
Iğdır valisi Amir Çiçek’te öğrencilere hitaben “bugün sizlerin gurur günü mezun oluyor yeni bir hayat başlıyorsunuz. Kendinize hedef koyun bu okulu 4 yıla tamamlayın araştırın üretin bu vatana millete hizmet edin. Türkiye için çalışın Türkiyeyi yeniden imar edin. Türkiyemizi 2023 yılına taşıyın. Türkiye güçlendikçe yabancılar kıskanıyor. İnşallah 2023 yılında kalkınmış 10 ülke arasına gireceğiz. Bunuda siz gençler gerçekleştireceksiniz. Türkiyenin gelişmesi üniversitelerimize bağlıdır.   Yeni hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra bölüm birincilerine diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra Öğrenciler keplerini havaya attılar. Ardından Ebru sanatının sergilendiği resim sergisi gezildi.

 

Facebook Beğenenler

  1. efnan 2011-06-16 08:18:28

    Ebru ve resim sanatı birbirlerinden çok farklı iki sanat dalıdır.Ayrıca dün açılan sergide Geleneksel Türk El Sanatları alanında çalışmalar vardı. Tezhip sanatı Minyatür sanatı ve Ebru sanatı sergilenmiştir Resim sanatıyla hiç alakası olmayan eserlerdir...<br />"Ebru sanatının sergilendiği resim sergisi gezildi.." Keşke bu cümleyi yazmadan önce orada bu eserleri sergileyen sanatçılara danışsaydınız..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası