Evlerinde Yılanlar Dolaşınca Evi Terk Edip Çadırda Yaşıyorlar

Tarih : 2011-06-18 / Kategori : Genel Haber

Evlerinde Yılanlar Dolaşınca Evi Terk Edip Çadırda Yaşıyorlar

DEVLETTEN VE  HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLEYEN KARADUMAN AİLESİ “BİZE YARDIM ETSİNLER YENİ EV YAPALIM” DEDİLER

           Iğdır’ın Kışla Mahallesi Enginalan köyü yolunda oturan Karaduman ailesi yılan korkusundan bir aydır çadırda yaşıyor.
İlhami Karaduman, 5 çocuğu ve annesi eşi ile birlikte tek gözlü çadırda 8 kişi yaşam mücadelesi veriyor.  Anne Ağca Karaduman, ”Bir ay önce evimizde yılanlar gördük.
            Evin içinde dolaşıyorlardı.Çok korktuk, kayıp olur diye bekledik olmadılar duvarlarda delikler açıldı. Bizde evi boşalttık eşim 2-3 tane yılan öldürdü. Valiliğe, tarım il müdürlüğüne müracaat ettik bize bir çadır verdiler. 8 nüfus burada yaşıyoruz. Banyo yok, mutfak yok,  eşyalar yağmur altında ne yapacağımızı şaşırdık hayırseverler, devlet, valilik bize destek yardım versin evi söküp yeni ev yapalım.Kışın ne yapacağız. Çocuklarım okuyor. 5 kişi çadırda ders çalışıyor” dedi.
               Neslihan, Zehra, Hüseyin Zeynep,   Muhammet, Ceyran kardeşlerde bir aydır korku içinde yaşadıklarını ders çalışamadıklarını çadırda yaşamanın zor olduğunu bu nedenle yardım beklediklerini ” söylediler. 75 yaşındaki Ceyran Karaduman da 8 kişi bir çadırda yatıyoruz. Banyo yok, su yok  evde yılanlar dolaşıyor korkudan giremiyoruz. Bize yardım etsinler yeni ev yaptıralım.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.