Öğrenciler Yeşil Kuşak Kent Ormanını Gezdi

Tarih : 2011-06-18 / Kategori : Genel Haber

Öğrenciler Yeşil Kuşak Kent Ormanını Gezdi

Iğdır’a bağlı Bayraktutan Köyü H. Hanım Taşdemir İlköğretim okulu öğrencileri Iğdır Çevre ve orman il müdürlüğüne bağlı yeşil kuşak kent ormanını gezdi.

            Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün, Öğrencilere yeşil kuşak kent ormanını gezdirerek öğrencileri ağaçlandırma sahası hakkında bilgilendirdi.
               Tazegün, Ormanların ağaçlarla birlikte diğer canlı varlıkların tümüyle oluşturdukları bir ekosistem olduğunu söyledi. Orman alanlarının ağaçlandırılması ve yerleşim yerleri etrafından yeşil kuşak oluşturulmasının tüm canlılar için gerekli olduğunu anlatan Tazegün, "Ormanların sayılamayacak kadar çok faydası vardır.  Günümüzde hava kirliği, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de büyük boyutlardadır. Dünyadaki kirli havanın yarısı ormanlar tarafından temizlenmektedir. 100 yaşındaki bir kayın ağacı, bir saatte 40 kişinin nefes alıp vermesiyle oluşan yaklaşık 2,5 kilogram karbondioksit alarak yerine oksijen verir.
             "Biz ormanı tabiatın bir dengesi, Allah’ın insanlara bir bağışı olarak kabul ediyoruz" diyen Taner Tazegün, ‘"Ormanlar, dünyanın dengesini kuran ve yaşamı, hayatı tüm varlıkları ile içinde barındıran mekanlardır.         Şüphesiz ormanlarımızın ekonomiye büyük katkısının olmasının yanında yaşamımıza, nefes alıp vermemizde dahi çok büyük faydaları vardır.
Kent ormanımızda  Hafta sonları ailelerinizle gelerek piknik yapma imkanı buluyorsunuz. Bu güzel ortamı kaybetmemek Ağaçlarımıza zarar vermemeliyiz, Piknik yaptıktan sonra çöpleri etrafa atmayınız. Çevremizi temiz tutmak için elimizden geleni yapmalıyız. Pikniğe geldiğinizde birinin çevreye çöp attığında uyarınız, ailenizde olsa o çevre kirlenince orada bir daha piknik yapmak istemeyeceksiniz. Bunun için tek umudumuz siz gençler çevremizi temiz tutalım.” dedi.
Öğrenciler Çevreyi temiz tutacaklarının sözünü vererek ağaçlandırma sahasının eski hali ve yeni haliyle ilgili resimlere bakarak bilgiler aldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.