Iğdır'da 50 Bin Öğrenci, Tatile Girdi

Tarih : 2011-06-18 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da 50 Bin Öğrenci, Tatile Girdi

Iğdır’da 50 bin öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.

            Karne nedeniyle Cumhuriyet ilköğretim okulu ile Betsi Aydeniz Anadolu Kız Meslek lisesinde karne töreni düzenlendi.
Her iki okulun   karne töreninde konuşan Iğdır valisi Amir Çiçek, "Bir öğretim yılı daha geride kaldı. Bazı arkadaşlarınız mezun oldu sizlerde bir üst sınıfa geçtiniz. Karnesi başarılı olanlar şımarmasınlar daha çok çalışarak daha çok başarı elde etsinler. Zayıfı olanlarda daha çok çalışıp başarıyı yakalasınlar.Bizi okutan anne, babamıza, devletimize layık olacağız. Çalışacağız başaracağız. Hedefimiz Eğitimsiz kadın erkek tek bir insanın kalmamasıdır.
               Bunu başardığımızda en güçlü devlet haline geleceğiz. İyi örnekleri duyurmasak kötüler üstün gelir.Iğdır’da en ücra okulumuzda bile eğitimde başarıyı yakalamak için çalıştık. Bu başarıda kızlarımızın daha fazla olması bizleri sevindirdi.Toplumu üretken hale getirmeliyiz bu da okumakla olur. Yaz tatiliniz iyi değerlendirin okuyun" dedi. Anne ve babalara da seslenen vali Amir Çiçek, zayıf getiren Çocuklarınıza kızmayınız şefkatle yaklaşın siz kızar dışlarsanız başkaları sahip çıkar. Onları başkalarının kullanmasına fırsat vermeyiniz,yaz sporlarına gönderiniz.” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet ilköğretim okulu müdürü Cemal Kuas ve Betsi Aydeniz Anadolu Kız Meslek lisesi müdürü Aysel Şaban’da, yaptıkları ayrı ayrı konuşmada eğitim öğretimin önemine değindiler. .
             Besti Aydeniz Anadolu Kız Meslek lisesin de, Okul müdürü Aysel Şaban okula katkı sağlayan iş adamları için hazırladığı plaketleri Vali Amir Çiçek, Hükümdar Arat, Ferdi Turan, Hüseyin Metin Özcan, Özcan Akkuş, Mehmet Yeter‘e verdi. Yine en çok kitap okuyan Öğretmen  Rabia Nargül, öğrenci Hülya Demir’e de hediye verildi.
Daha sonra her iki okulda da  sınıflar bazında birinci olan öğrencilere karneleri verildi öğrencilere  karne ve taktirleri  Vali Amir Çiçek, Ziraat fakültesi Dekanı Hüseyin Zengin, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Teftiş kurulu başkanı Mehmet Yerlikaya, İl Özel idare genel sekreteri Ferhat Akkuş tarafından  verildi. İlköğretim okulunda karne almaya gelen velilerin çokluğu dikkati çekti..

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.