Dedesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Tarih : 2011-07-21 / Kategori : Genel Haber

Dedesinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

IĞDIRLI ÖZER’İN İMDADINA DEDESİ YETİŞTİ 80 YAŞINDAKİ  DEDEDEN 17 YAŞINDAKİ  TORUNA İKİNCİ HAYAT

            Böbrek yetmezliği nedeniyle yıllardır diyalize girmekten vücudu yorgun düşen Iğdırlı 17 yaşındaki Özer Ulaş’ın imdadına dedesi yetişti. Özer Ulaş, Medical Park Göztepe Hastanesi’nde 80 yaşındaki dedesi Hasan Ulaş’ın böbreğiyle hayata yeniden tutundu. 
             Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar yönetiminde, İstanbul’da gerçekleştirilen ameliyatla dede Hasan Ulaş’ın böbreği, Özer Ulaş’a başarılı bir şekilde nakledildi.

           Karın ağrısıyla gittiği hastanede, idrar kaçağı nedeniyle böbreğinin zedenlediği teşhisi konulan ve böbrek yetmezliği nedeniyle 2004 yılından beri diyalize bağlı yaşayan Özer Ulaş, diyalize girmekten hem kendisinin hem de ailesinin çok yorgun düştüğünü vurgulayarak şunları söyledi:
“Diyalizden hem ben hem de ailem çok bıkmıştı. Böbrek yetmezliği, eğitimimi ve hatta bütün hayatımı çok olumsuz etkiledi. Okula gidemiyordum. Nakil olduğum için çok mutluyum. Artık sağlığıma kavuştum. Organ naklinin, organ bağışının artmasını çok isterim. Çünkü benim gibi daha birçok insan ve onların aileleri organ bekliyor.” 
‘SICAK YAZ GÜNLERİNDE SUSUZ KALDIM’
            Diyalize girdiği yedi yıl boyunca sıcak yaz günlerinde bile sınırlı miktarda su içebildiğini ve su içmeyi çok özlediğini ifade eden Özer Ulaş, nakil sonrasında böbreğinin çalışmaya başlamasıyla çok duygulandığını söyledi. Ulaş, diyalizle geçen uzun yılların hem kendisi hem de ailesi için çok zor bir dönem olduğunu ve o günleri artık hatırlamak bile istemediğini ifade etti. Ulaş, ‘Diyaliz tedavisi görürken yaşadığımın bile farkında değildim, şimdi ise hem benim hem de ailemin yüzü tekrar gülüyor.” diye konuştu. 
Ailesinin bütün fertlerinin organını kendisine bağışlamak için gönüllü olduğunu ifade eden Ulaş, Medical Park Göztepe Hastanesi Organ Nakil Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi ile görüştükten sonra hayatını değiştiren karar verdiğini söyledi. 
Yapılan testler sonucunda ailenin en yaşlı ferdinin böbreğinin Özer Ulaş için uygun olduğu kararını veren Organ Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, bu kararın nedenini şöyle açıkladı:
“Böbrek nakli durumunda genellikle aile fertlerinden en yaşlı olanın böbreğini almaya dikkat ediyoruz. Sıralama dede ve nineden sonra anne ve baba, sonrada kardeşler şeklinde ilerler. Bunun nedeni ise 20 yıl sonra Özer için tekrar böbrek ihtiyacı doğarsa bu kez de anne ve babadan böbreğin alınabilecek konumda olmasıdır.”
EĞİTİMİME DEVAM EDECEĞİM
Iğdır’dan İstanbul’a tedavi için geldiğini, dolayısıyla eğitimine devam edemediğini söyleyen 17 yaşındaki Önder Ulaş, “Artık diyalizden kurtuldum ve eğitimime kaldığım yerden devam edeceğim” şeklinde konuştu. 
Ameliyat öncesinde dedesinin sağlığı hakkında endişeli olduğunu söyleyen Özer Ulaş bu kaygılarının Doç. Dr. Serdar Kaçar ile görüşmesinden sonra sona erdiğini söyledi. Tedavisi boyunca ailesinin Iğdır’da kalmak zorunda olduğunu belirten Ulaş, “Anne ve babamı çok özledim. İlk isteğim onlara kavuşmak” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.