Iğdır Müftülüğü Iğdır Mozaiğini İftarda Buluşturdu

Tarih : 2011-08-16 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Müftülüğü Iğdır Mozaiğini İftarda Buluşturdu

Müftülüğümüzce verilen iftar yemeğine Iğdır Valisi Sayın Amir ÇİÇEK eşi Hülya ÇİÇEK ile beraber katıldı.

          İftar yemeğine davet edilen Kurum Amirleri, Emekli Din Görevlileri, Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Üyeleri, Hayırsever Esnaf, Şehit ve Gazi Aileleri, Engelliler, Fakir Aileler, Cami Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, basın kuruluşları ve gençler katıldı.
İl Müftüsü ve Müftülük çalışanları ile beraber davetliler karşılandı ve uğurlandı.   İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, bir lokantada verdikleri yemekte yaptığı konuşmada, Ramazan münasebetiyle böyle bir yemekte buluşmayı istediklerini belirterek, vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
            Vali Çiçek de her kesimden vatandaşla aynı sofralarda iftar açmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade ederek, Ramazan'ın ortalarına gelindiğini anımsattı.
Zorda olanlara, kimsesizlere ve yardıma muhtaçlara yardım elinin uzatılmasının bir insanlık görevi olduğuna değinen Çiçek, bu ayda her kesin elinden geldiği kadarıyla bu insanlık vazifesini yerine getirmesini istedi.
           Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu "Afrika'ya yardım kampanyası"na vatandaşların duyarlı olmaları isteyen Çiçek, şunları kaydetti:
"Nerede yardıma muhtaç insan varsa oraya gidilmelidir. Yardımın yakını uzağı olmaz. Bir yerde insanlar açlık çekiyorsa sefalet içinde ölüyorsa ve biz burada rahat bir hayat sürüyorsak insani görevimizi yerine getirmiş olmayız. İmkanı olan vatandaşlar hem çevrelerinde bulunan yardıma muhtaç insanlara yardım etmeli hem de uzağında olanlara yardım elini uzatmalıdır. " dedi.
           Iğdır Müftülüğünün "Afrika'ya Yardım Kampanyası" kapsamında şu ana kadar 54 bin lira para topladığına değinen Çiçek, bu yardımların hala devam ettiğini ve bu rakamın daha da artması gerektiğini belirtti.
Vali Çiçek, Kars'a tayini çıkan Iğdır'ın Tuzluca İlçesi Müftüsü Dursun Ali Çakır'a teşekkür belgesi verdi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası