Amerikalılar Ağrı Dağını Kazıyor

Tarih : 2011-09-06 / Kategori : Genel Haber

Amerikalılar Ağrı Dağını Kazıyor

TÜRKLERİN TIRMANIŞI İZNE TABİYKEN, ABD VATANDAŞLARI NUH’UN GEMİSİNİ ARAMA BAHANESİYLE KAZI YAPIYOR

             Etkinliğin ne zaman yapılacağı konusunda bir tarih verilmeyen ertelemenin tamamen 'güvenlik' sorununa dayandırıldığına dikkati çeken dağcılar, ancak Ağrı'ya yabancıların çok rahatlıkla tırmandığını belirtti. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen dağcılar şu görüşleri dile getirdi:
                "Ağrı Dağı'nın şapka buzullarındaki Mıhtepe'de Amerikalılar Nuh'un gemisini arıyor. Deniz seviyesinden 5 bin metre yüksekliğe çıkardıkları jenaretör ve aletlerle buzulları kesiyorlar. Fanatik Hristiyanlardan oluşan bu grup, geçen yıl da aynı yerde sığınak ve kazılar yaptı. Çalışmalara katılan 20- 30 kişiye 3 biner Dolar ödendiği söyleniyor.
          Çıkılması izne bağlı dağlar arasında bulunan Ağrı Dağı yol geçen hanına dönüştü. Sultanahmet'te kazı yapmakla, Ağrı Dağı'nda izinsiz kazı yapmak arasında ne fark var? Yabancılar, diğer taraftan da belgesel film çekiyor. Ama ne gariptir ki, Türk dağcılar ve kamu görevlileri, güvenlik nedeniyle Ağrı Dağı'na çıkamıyor. "

 

Facebook Beğenenler

  1. serhat 2011-09-06 10:32:05

    geldiğimiz durum ortada,tarzanyadan(ABD)gelip bizim dağlarımızı neden keşfetmek istedikleri ortada ama hala buna bir mana veremeyen politik sorumlular kafalarını daha ne kadar kuma gömebilir.Allah aşkına siz hiç merak edip taa nerelerdeki dağa nicin çıkmayı denersiniz,ecnebiler kanlı elerinin dokunduğu her yer daha çok kan oluyor,hiç kimse karşı çıkmıyorsa aklı başında insanları tepkiye davet ediyorum.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.