Tuzluca Belediyesi Zoru Başardı

Tarih : 2011-10-01 / Kategori : Genel Haber

Tuzluca Belediyesi Zoru Başardı

Tuzluca’da yıllardan beri birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlar tek tek çözüme kavuşuyor.

            Tuzluca’da Aşağı Mahalle olarak bilinen, Cumhuriyetle yaşıt olan mahallenin sorunlarına adeta Tuzluca belediyesi tarafından neşter atıldı. Mahallenin sorunları tek tek çözülüyor.
Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan: ‘‘Cumhuriyetle yaşıt, Tuzluca’nın ilk yerleşim yeri  ve merkezi olan Aşağı mahallenin hak ettiği değeri yeniden kazanacağını  vurgulayarak,  gerekli çalışmaları yaptıklarını” belirtti.
Başkan Türkan, Aşağı mahallenin kanalizasyon sisteminin tamamlandığını  ve en kısa zamanda da mahalledeki su şebekesinin de tamamen yenileme çalışmalarının başlanacağını belirterek, mahallenin alt yapıya kavuşacağını belirtti.
Türkan, Aşağı mahalledeki çalışmalar kapsamında, daha önce sürekli dolgu yapılarak seviyesi nerdeyse evlerin üstüne çıkan yolların dolgusu alınarak, yol seviyesi aşağı indirildi. Daha önce bir aracın bile geçemediği  yollar  genişletilerek   yol genişliği 7-12 metre aralığı olmuştur.Bu çalışmalar yapılırken evi, duvarı, ahırı yıkılan vatandaşlara da Sosyal Devlet anlayışı doğrultusunda kendilerine kum, çimento ve briket  verilerek  yardımcı olunup vatandaşlarında mağdur olması engellemiş olunuyor.
Başkan Türkan, Kış mevsiminden önce mahalledeki çalışmaları bitirerek mahallenin hakettiği güzel görünüme kavuşacağını belirterek, bu süreçte kendilerine sıkıntı çıkarmayıp destek olan mahalle sakinlerine de, teşekkür ettiğini belirtti.’

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.