Iğdır Üniversitesi Öğrencilerine Destek

Tarih : 2011-10-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi Öğrencilerine Destek

         Iğdır  Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti. Öğrenciler, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’dan barınma sorunlarına çözüm bulunması konusunda yardım istediler.

           Iğdır üniversitesinin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören bir grup öğrenci, perşembe günü geldikleri Rektörlük Binası’nda  Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz tarafından makamında misafir edildiler. Ziyarette, yaşadıkları çeşitli  sorunları aktaran öğrenciler, kendilerini en çok zorlayan konunun, barınma problemi olduğunu söylediler. Kredi Yurtlar kurumunun kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle ev kiralamak zorunda kaldıklarını ifade etiler. Öğrenciler, Iğdır’da ev kiralamak istediklerinde, ev sahipleri tarafından ya kendilerine ev verilmediğini ya da kira olarak raiç bedelin en az iki katının talep edildiğini belirttiler. Üniversiteyi ve şehri bilinçli  tercih ederek geldikleri Iğdır’da yaşadıkları barınma sorunu yüzünden büyük sıkıntı çektiklerini ifade ettiler.
             Öğrencilerin sorunlarını dikkatle dinleyerek not alan Rektör Yılmaz öğrencilere yaptığı konuşmasında “ Bilindiği gibi, Kredi Yurtlar Kurumu bu sorunu önceden fark ederek öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için geçen yıl bir yurt inşaatına başlattı. Ancak, bu yurt binası inşaatı henüz tamamlanmadı. Kredi Yurtlar Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre söz konusu bina önümüzdeki aralık ayında tamamlanmış olacak. 500 öğrenci kapasiteli olan bu yeni yurt binasının bitmesi ile birlikte öğrencilerimizin bu yıl ki barınma sorunu büyük oranda çözülmüş olacaktır.   Bununla birlikte, önümüzdeki yıllarda bu önemli sorunun tekrar yaşanmaması için yeni yurt bina inşaatlarının başlaması gerekiyor. Şu anda Iğdır Üniversitesinin bazı öğrencilerinin barınma sorunu yaşamalarından dolayı üzüntü duyuyorum“ dedi.
Rektör Prof. Dr. Yılmaz konuşmasının devamında, öğrencilerin yaşadıkları barınma sorununun Kredi Yurtlar Kurumu tarafından acilen çözülmesi gerektiğini söyledi. Iğdır Üniversitesinde öğrenci sayısının bu yıl alınan 900 öğrenci ile birlikte yaklaşık 3000 öğrenciye ulaştığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Iğdırlıların öğrencilere barınma konusunda yardımcı olacaklarına inancının tam olduğunu belirti. Ancak, öğrencilerin yaşadığı sorunda Iğdır Üniversitesi gibi dinamik bir üniversitenin hızla büyümesinin de bir etken olduğunun farkında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yılmaz “Kredi Yurtlar Kurumunun inşaatı bitmek üzere olan yeni yurt binasının hizmete alındığında sorun nispeten hafifleyeceğini yineleyerek, “Yine üniversitemizin bina yapım çalışmalarına başladığı Suveren yerleşkemizdeki yurt binaları için ayrılan bölümlere inşaatların başlaması için gerekli girişimlerde bulunduk. Sanıyorum çok kısa bir zamanda bu konuda sonuca ulaşacağız. Kısa vadede öğrencilerimizin barınma sorunlarını çözüme ulaşması için başta il Valimiz Amir Çiçek olmak üzere diğer yetkililer ile konuyu görüşeceğim. Ümit ederim oluşacak ortak akıl ve Iğdır’lı vatandaşlarımızın sağduyusu ile barınma sorunu en asgariye inerek kısa zaman içerisinde çözülerek öğrencilerimiz huzur içerisinde derslerine odaklanacaklardır. Hızla gelişen, çok tercih edilen ve yerleştirme oranı yüksek üniversitelerden biri olmamız nedeni ile öğrenci sayımızda hızlı artış olunca bu sorun beklediğimizden çok hızlı ortaya çıktı. Üniversitemizde öğrenim gören bu öğrenciler bizim evlatlarımız ve geleceğimizdir. Ayrıca, Iğdır’ı tercih edip gelen öğrencilerin artışı da ekonomik anlamda büyük katkı sağladığı bir gerçek. Bu sayının artışı, onların burada mutlu olup, diğer öğrenci adaylarına Iğdır’ı tercih etmelerini tavsiye etmelerinden geçiyor. Bu gerçeği gören Iğdır halkının öğrencilerimize destek olacaklarına, kiralık evi olanların evlerini makul fiyatlarla öğrencilerimize kiraya vereceklerine ve okumak için Iğdır’ı seçen öğrencilerimize sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.