İmanın Atmosferi

Tarih : 2011-10-03 / Kategori : Genel Haber

           Hani imanın atmosferinde yaşamak,hani o pınardan kana kana içmek  ve hani hayatımıza ona göre dekor verip dizayn etmek varya, şayet edebilsek ,Acaba ne kazanırız veya ne kaybederiz ,diye durup düşünenler çok oldu ve bu vesileyle felaha ulaştılar ,o zaman bizde ne elde edip veya ne kaybedeceğimizi bazen ömür güzergahımızın bazı aşamalarında durup şöyle derinlemesine irdeleyip kurcalamalıyız.Acaba bu işten karlımı çıkarız yoksa zararlımı.

             Esasen bizim sahip olduğumuz en aziz nimet imanımızdır,ondan daha değerli bir başka nimet düşünülemez.Başka hiç bir uyarı gerekmeksizin insanoğlu ,özelliklede iman ehli olanlar şu gerçeği olduğu gibi kabullenseler,yani imanlarının ,sahip oldukları en değerli nimet oluşuna gönülden inanabilseler. Sahip oldukları dünyevi olanaklarını koruyup kollamak için ne kadar çaba sarfettiklerinin yanıbaşında en kıymetli iman nimetini ne ölçüde korumaları gerektiğini ,ona amandır bir halel gelmesin diye üzerine ne kadar titremeleri gerektiğini sanırım çok iyi kavramalıdırlar .Zira doğaldır ki insan en çok değerli olan malını korumak için daha çok çaba sarfeder,daha çok bütçe ayırır ve daha çok o konuda yatırım yapar.O halde üzerine en çok titrememiz gereken şey imanımız olmalıdır.
                Aslında her muminin kendisinin bir iman atmosferi vardır,onunla kendisine bir hedef ve kulvar belirler ve öyle devam eder,bir başkasınınkini ancak örnek almak için merak eder ve etmelidirde.
Yoksa bizim örnek almamız gereken ALLAH  erleri olmamış olsaydı. Örnek ve seçkin simalara hasret kalırdık,hayatımızı ve düşünce lügatımızı ilahi motifli alışkanlıklarla süsleyemezdik ve dahası hedefi gösteren yön levhaları olmadığı için avare kalırdık,ne yöne gitmemiz gerektiği hususunda bir fikrimiz olamaz ve dolayısıyla yönlendiricide olamazdık.
Ne yönelen nede yönlendiren olamadıktan sonra ne işe yararki insan*
Fakat bir bakmışsın ki adam imanını sadece iman dekolteli aksesuarlarla isbata çalışır,oyönde varlığını hissettirir ve üstüne üstlük kendisinin sırıtan şarlatanlıklarını gizleyememenin aczi  içinde başkalarına o kahrolası kinini ve nefretini kusarak böylece islama çok iyi hizmetler  edebildiği vehmine kapılır zavallı.Peki insana sormazlarmı sen kendi imanını ne ölçüde tartıp dengeleyebildinki başkalarına çamur atıyorsun .Sen kendi imanından eminmisin ki başkalarını yargılıyorsun? Küreselleşen küfür dünyasında acaba sen kimin kulağı halkalı kölesi olmuşsunda UHUD UN HAMZALAR ına mızrak atıyorsun? Insan bir kere küresel küfrün karşısında LA İLAHE İLLALLAH  MUHAMMEDEN RESULULLAH ehlini kendinden bilip koruyup kollarmı? Yoksa düşmanı sevindirmek için böylesi aşağılık karanlık işlere imzasınımı atar?anlamıyorum sen ödülünü kimden alma taraftarısın?Rahmandanmı?_ yoksa şeytani şer güçlerdenmi?sen mertliğin varsa islam coğrafyasında bu kadar müslüman küfrün eliyle katlediliyor ,senin gık ın bile çıkmıyor. Ortalık yerde bir filistin davası var,yıllardır ezildiler,yakıldılar,şehit edildiler ama senin gibi eğilmediler.mantıkta ki omeşhur kural gibi (CAMİİ EFRAD MANİİ AĞYAR) Yani kendinden olanlarla omuz omuza ,olmayanları da uzakta tutmak ilkesini herhalde siz ne okudunuz nede uyarıldınız.Ve ne yazık ki siz o meşhur kuralı tam tersinden tutmuş işletiyorsunuz.Doğrusunu isterseniz yaptıklarınızı insanın havsalası bile almıyor .Kime hizmet ettiğinizi,kime kulluk ettiğinizi ve kimden medet umduğunuzu lütfen oturup fesinizi önünüze koyup bir kez daha düşünün.Ve unutmayalım ki bugünkü  ektiğiniz tohumların vebalini ekip filizlendirenler çekecekler kiyametin gününde .Müslümanı müslümanlara karşı kışkırtmak ,hedef göstermek ve özelliklede bu tarzda el altından şeytani sözler içeren kitapçıklar dağıtarak sözde islama hizmet etmek isteyişinizin hesabını şüphesiz vereceksiniz.ResuluLLAH (s a v a s senin gibi ümmetten soracak eğer ümmetliğe kabul ederse tabi. Ey falancı düzenbaz sen  bu din için bu ümmet için hangi hizmetleri yaptın,ümmetin birlik ve beraberliği için hangi projelerin altına imza attın* peki ozaman nasıl cevap vereceğini hiç düşündünmü* velhasılı genelde islam aleminin özeldede şu güzelim ülkemizin dirliği birliği için insan zehirde olsa içer nitekim içiyoruzda. Ama vicdanı ve iman gayreti zayıf olanlar biraz düşünmelidirler,biz kime hizmet ediyoruz, kimin değirmenine su taşıyoruz ve kimin şakşakçılığını yapıyoruz* herkes sanırım bunu çok iyi düşünmeli ve düşüncesinide islam dünyasına çok müsbet tavır ve davranışlarıylada deklare etmeli vebaşka bir deyimle etmeliyiz.aksi takdirde içine saplanılan bataklığı berrak su sananlar korkarım o bataklığın içinde elayak çalarak  boğulacak ve leş kargalarına yem olacaklar.                            H.ZEKİ  TUMAY



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.