Iğdır'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Tarih : 2011-10-06 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Iğdır Valisi Çiçek, ''İslam medeniyetinin odak noktasında camiler vardır''

            Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Iğdır Kültür Merkezinde konferans düzenlendi. Iğdır Valiliğinin ve Müftülüğünün ortak düzenlediği konferans Kur'an tilaveti ile başladı.
             Haftanın önemini belirten bir konuşma yapan Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, ''Toplumun gönlünde ayrı bir yeri olan din görevlileri milletin huzuruna ve toplumsal barışa hizmet etmektedir'' dedi.
            Iğdır Valisi Amir Çiçek’te, konferansta yaptığı konuşmasında, islam şehirleşmesinde ve mimarisinde ilk önce yapılan yerlerin ibadet yerleri olan camilerin olduğunu belirtti. Her cami imamı sorumlu olduğu camiyi en iyi ibadet yeri haline getirmek için var gücüyle çalışmakta olduğuna değindi.
Camilerin sadece içiyle değil dışıyla da sosyal hayatı bütünleştiren işlevi olduğunu belirten Çiçek, ''Özelikle köylerde toplantılar için ve sorunların çözüm yeri olarak camiler kullanılıyor. Bu noktada camilerin önemi her yerde açıktır'' şeklinde konuştu..
Çiçek, bir yerleşim yerinde ön plana çıkan yapının camiler olduğunu belirterek, ''İslam medeniyetinin odak noktasında camiler vardır'' dedi.
“ Kabe’nin imarı, İslam dinindeki önemi ve ibadet” konusunda Konferansta konuşma yapan Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şadi Eren, ”Ayeteler ve hadislerle ibadetin önemine vurgu yaparak, ''Bir kul camiye giderken 'Ben Allahın bana daveti üzerine gidiyorum' diyerek camiye gitmesi, yapılan ibadetin sevabını daha da arttırır'' dedi.     Peygamber efendimizin bir hadisini örnek veren Eren, Kabe-i şerifi kastederek, ''Kim benim mescidimde kesintisiz 40 vakit namaz kılsa ona cehennem ateşi haramdır'' diyerek Kabe'nin ve camilerin islam dinindeki önemine değindi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.