Iğdır’da Kız Çocuklarının okullaştırılması toplantısı yapıldı

Tarih : 2011-10-06 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Kız Çocuklarının okullaştırılması toplantısı yapıldı

Iğdır Valisi Amir Çiçek,”terörün düşmanı eğitimdir” dedi.

          Iğdır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Kız çocuklarının Ortaöğretime Kazandırılması' çalışmaları kapsamında okul müdürleri, İlçe kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürleriyle ve İl Özel idaresi genel sekreteri ile  bir toplantı yapıldı. Cumhuriyet ilköğretim okulu konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, ”her kötülüğün başı eğitimsizliktir. Aile içi şiddetin, kavganın boşanmanın hatta terörün sebebi eğitimsizliktir ve buradan açıkça söylüyorum terörün düşmanı eğitimdir, okumaktır. Eğitimli olmaktır” dedi.
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin kız çocuklarının okutulmamasıdır diyen Çiçek, “bunun için her cinsiyetten kim olursa olsun okutulmalıdır. Bunun için el birliği ile her kesime ulaşıp çocukları okutmalıyız. Unutmayın birlik ve beraberlikte eğitimden geçer. Öğrencilerin davranış hayatında değişiklik yapacak eğitim vermeliyiz ki, başarıyı yakalasınlar, kötülüklerden uzak dursunlar.Kız çocuklarının okullaşma oranı Iğdır’da yetersiz. Bunu yüksek seviyelere çıkarmalıyız. Anne ve babaların cehalletten kurtulması demek gelecek nesillerin iyi yetişmesi demektir. Okula kazandırdığımız öğrencileri izlem çalışma kağıt üzerinde kalmamalı. Okumayan kızların evliliği sağlam olmuyor. Ve çocuklarına sevgi veremiyor. Cahil bir aileden şiddet kavga terör çıkıyor. Cahil toplumda terör oluyor okumuş aydın toplumda terör olmaz. Bunun için kız çocuklarımız okumalı ki yarın evlendiğinde çocuklarını bilinçli yetiştirsin okutsun.” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman’da “Her kız çocuğu bir anne adayıdır. Bu nedenle onların okumalarını sağlamalıyız.” dedi.
Şube müdürü Abdulselam Taluk’ta kız çocuklarının okuması ile ilgili yapılan istatistik verileri çalışmaları bir sunumla anlattı. Daha sonra okul müdürleri yapılacak olan çalışmalar konusunda görüşlerini sundular.

 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.