"Azerbaycan Bağımsızlık Günü" Kutlamaları

Tarih : 2011-10-20 / Kategori : Genel Haber

" Azerbaycan halkı, Dağlık Karabağ problemini barışçıl yollarla çözmek istiyor" dedi.

            Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, " Azerbaycan halkı, Dağlık Karabağ problemini barışçıl yollarla çözmek istiyor" dedi.
             Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını yeniden kazanmasının 20. yıldönümü dolayısıyla, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu tarafından Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda "Bağımsızlık Günü" programı düzenlendi.
          Süleymanov, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında ve arkasında olduğunu belirterek, Başbakan Tayip Erdoğan'ın, "İşgal edilen topraklardan Ermeniler çekilmedikçe sınır kapıları açılamaz" sözlerinin Azerbaycan halkını mutlu ettiğini ifade etti.
Ermenistan ve Karabağ meselesine de değinen Süleymanov, " Azerbaycan halkı Dağlık Karabağ problemini barışçıl yollarla çözmek istiyor. Ama biz bununla beraber ordumuzu da askerimizi de güçlü tutmaktayız" diye konuştu.
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ekonomide ve uluslararası ilişkilerde birçok başarıya imza attığını vurgulayan Süleymanov, şunları kaydetti:
" Azerbaycan Cumhuriyeti bağımsızlığına tekrar kavuştuktan sonra bütün dünya devletleriyle ilişkiler kurmuştur. Bütün dünya devletleriyle barışçıl bir iletişim kurmuştur. Bu ülkelerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti bizim için çok önemli bir kardeş ve dost ülkedir. Azerbaycan devleti Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük önem vermektedir. Türkiye- Azerbaycan ilişkileri ekonomik ve siyasi çıkarlara dayalı ilişkiler değildir. Türkiye Azerbaycan halkları arasında kan bağı mevcuttur."
Iğdır Valisi Amir Çiçek de Azerbaycan'ın bağımsızlığına kavuşmasının yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, " Azerbaycan bizim için çok önemlidir, Kafkaslar'da bağlantı noktasıdır. Bunun için güçlü olması gerekir. Türkiye olarak Azerbaycan'ın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.
Çiçek, Azerbaycan ile Nahçivan'ı güçlendirecek olan Iğdır-Nahçivan- Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin etüt çalışmasının bittiğine de değinerek, bu sayede her alanda gelişme olacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Filarmonisi Halk Müziği Topluluğu tarafından konser verildi. Program, bağımsızlık, kahramanlık şiirleri ve Azerbaycan türkülerinin okunması ile Dağlık Karabağ ağıtlarının yakılmasının ardından sona erdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.