Çiftçilere Tohumluk Buğday Dağıtıldı

Tarih : 2011-10-20 / Kategori : Genel Haber

Çiftçilere Tohumluk  Buğday Dağıtıldı

       Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'nin ortak yürüttüğü proje ile Iğdır'da çiftçilere mahsul fiyatına tohumluk buğday dağıtıldı.

           Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde Iğdır Valisi Amir Çiçek'in katılımıyla çiftçilere mahsulleri dağıtıldı. Burda konuşma yapan Vali Çiçek, Iğdır'da tarımsal arazinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve birim alandan en çok verim veren tohumların kullanılması gerektiğini ifade etti.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Nuri Turan, ilde kaliteli ve sertifikalı tohumluk kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilere 'Mahsul Fiyatına Tohumluk' projesi çerçevesinde tohumluk buğday dağıtıldığını açıkladı.
Müdür Turan, ''İlde çiftçilere verilmek üzere 71 ton sertifikalı buğday tohumu alınmış ve 255 çiftçimiz bu projeden faydalandırılmıştır.  Projenin toplam maliyeti 78 bin 125 tl olup bu miktarın yüzde 68'i olan 53 bin 125 tl'si çiftçi tarafından, geriye kalan 25 bin tl'lik kısmı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır'' dedi.
Konuşmaların ardından Vali Çiçek, çiftçilere buğdaylarını dağıttı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.