Ehl-i Beyti Sevenler ; Bursa'da Uluslararası Ehl-i Beyt Kongresinde Buluştular

Tarih : 2011-10-25 / Kategori : Genel Haber

Ehl-i Beyti Sevenler ; Bursa'da Uluslararası Ehl-i Beyt Kongresinde Buluştular

         Bursa’da Merinos Atatürk Uluslararası Kongre Merkezi’nde dün başlayan Ehl-i Beyt Sempozyumu’nda binlerce Ehl-i Beyt sevdalısı buluştu. 

             Birçok ulusal televizyon kanalından da canlı olarak yayınlanan sempozyum, Batılılarca mezhep çatışmasına sürüklenmek istenen İslam aleminin dikkatini birlik ve beraberliğin gerçek adresi Ehl-i Beyt’e çekti.
Uluslararası katılımla Bursa’da düzenlenen Uluslararası Ehl-i Beyt Sempozyumu Bursa Merinos Atatürk Uluslararası Kongre Merkezi’nde Ehl–i Beyt pınarından feyiz alan binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.
Uluslararası Ehl-i Beyt Sempozyumu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hafız Mustafa Yıldırım ve bülbül sesli hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti icra edildi. Özellikle Ehl-i Beyt’in vurgulandığı ayetler okundu.
İslam dünyasında ‘birlik ve beraberliğin adresi ve çimentosu’ kuşkusuz Ehl-i Beyt’tir. Sünni olsun, Şii olsun 2 milyarlık İslam alemi Ehl-i Beyt kubbesi altında buluşur, buluşmalıdır. İşte bu birliği bozmak isteyen küresel aktörlere en anlamlı cevap Bursa’da yapılan Uluslararası Ehl-i Beyt Sempozyumu’yla gerçekleşti. Sempozyuma 30 ülkeden 120 alim ve uzman katıldı.
Küresel sömürgecilerin bölgemizin ve İslam coğrafyasını ateşe verdikleri vahim bir süreçten geçiyoruz.Söz konusu güçlerin bu ateşi daha da alevlendirmek ve geniş İslam coğrafyasına yaymak üzere, Müslümanlar arasındaki farklılıkları ve çeşitlikleri istismar etme yolunu denemektedirler.Bu bağlamda özellikle Ehl-i Sünnet mensupları ile Ehl-i Beyt sevdalıları arasında derin uçurumlar oluşturarak yeni çatışma senaryoları şekillendirmektedirler.Kanaatimiz odur ki, dün olduğu gibi bugün de, bu oyunları bozacak en güçlü yöntem, hukukunu Yüce Allah’ın ve O’nun Resulü’nün belirlediği Tevhid’dir, birliktir, kardeşliktir.
Bu kardeşliği perçinlemek üzere;  dünyanın çeşitli ülkelerinden 400’ü aşkın ilim adamı ve araştırmacının katılımıyla  Ehl-i Beyt sempozyumu düzenlendi.
Sempozyumda katılımcılar arasında bulunan Iğdır Gün Işığı Derneği Başkanı Avukat Serdar Arat gündemle ilgili bir konuşma yaptı. Arat konuşmasında: “Ehl-i Beyt sevgisi Ağrı Dağı kadar yüksek,Aras Nehri kadar gür, Iğdır Ovası kadar bereketli olan şehrimizden siz Ehl-i Beyt sevenlere selam getirdim.
Ehl-i Beyt Mübahale ayetinde ifade edildiği gibi, Hz.Ali(A.S) Hz.Muhammed(A.S)’in nefsi, Hz.Fatime(A.S)ümmetin, kadını, Hz.Hasan(A.S) ve Hz.Huseyn(A.S)ümmetin çocuklarıdır. Meveddet ayetinde olduğu gibi sevginin kaynağıdır.Fakat üzülerek ifade etmek gerekir ki bu güzide inanca sahip Iğdır’ımızda İhlas yayıncılığın Abdullah Suveydi Hak Sözün vesikaları ve tam ilmihal Saadeti Ebediyye kitapları bedava dağıtılmaktadır ve bu kitaplarda Şia’nın kafir olduğu propagandası yapılmaktadır. Anadolu’muz nakış nakış, ilmek ilmek Ehl-i Beyt sevgisiyle örülmüştür.Yunus Emreler,Hacı Bektaşiler, Mevlanalar Ehl-i Beyt sevgisiyle ülkemizi yoğurmuşlardır.Edebiyatımız,Halk edebiyatı ve Aşık Edebiyatı Ehl-i Beyt sevgisiyle halkımızı yoğurmuştur.Bu değerli nur ne yazık ki üzerine tonlarca toprak yığılmış ve ulaşılamaz hale getirilmiştir. Pr.Dr.Haydar Baş’ın bu olumsuz şartlara rağmen düzenlemiş olduğu bu Ehl-i Beyt Sempozyumu takdire şayan bir faaliyettir.Kendisine teşekkür ediyoruz.Velayet Güneşi’nin doğacağı nurlu sabahın özlemiyle hoşça kalın.”dedi.
Sempozyum’a Azerbaycan’dan katılan Prof. Dr. Dünyamalı Veliyev de,  bugün buraya katılanların çocuklarının yıllar sonra, “Biz Ehl-Beyt Birliğinin temellerini atanların torunlarıyız” diye sizlerle iftihar edeceklerini söyledi. Veliyev,  “Biz Ehl-i Beyt Birliğinin temellerini burada atıyoruz.  Bugün buradan ehlibeyt yolunda hareketinin başlangıç yolundayız. Bizleri buraya getiren ehlibeyt sevgisi, ehlibeyt nurudur” dedi.
Seyyid Musa Aydın; ”Ehl-i Beyt’in yitik bir hazine olduğunu dile getiren Musa Aydın sunumunda bu mübarek birlikteliğin, Ehlibeyt hazinesinin keşfi ve ümmetin istifadesine sunulması ve böylece Yüce Resul’ün (s.a.a) emanetlerinin sahiplenilmesi ve Ümmetin birlik ve beraberliğine yönelik önemli bir adımın atılmasına vesile olmasını temenni etti. Seyyid Musa Aydın, “Bu mübarek buluşmayı sağlayan ve bu önemli imkanı bize sunan kardeşlerime, özellikle sayın Prof. Haydar Baş Bey’e şükranlarımı sunuyor, bu önemli buluşmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Meltem Medya Gurubu ve Yeni Mesaj Gazetesi İcmal Yayıncılık tarafından Bursa Merinos Kültür Merkezinde yapılan Ehl-i Beyt Sempozyumuna konuşmacı olarak katılanlar; Prof. Dr. Ünal Emiroğlu, Dr. Abdel Nasser Jabri- Lübnan,Prof. Dr. Dünyamalı Veliyev- Azerbaycan ,Ali Garacoğlu ,Dr. Eş-Şeyh Alaattin Zaterî -Suriye Diyanet İşleri Fetva Kurulu Başkanı ,Prof. Dr. Seyyid Salih Mahdi Bager el-Hakem – Irak,Seyyid Hasan Hüseyin Bayram,Prof. Dr. Ruşen Guliyev- Azerbaycan,Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, Av. Serdar Arat - Iğdır Günışığı Derneği Başkanı ,Prof. Dr. Muhammed Adib Alhamvi Bakır – Suriye ,Bülent Ayyıldız  –Bursa Caferileri Hocası ,Prof. Dr. Amina Kermalli-Tanzanya,Turan Güner - Şah Atayi Dergahı, Prof. Dr. Mehmet Yuva - Suriye Şam Üniversitesi, Prof. Dr. Qumru Mehmadaliyeva-Azerbaycan, Av. Şevket Tamaç,Dr. Muhammed Hayır Alturcan-Suriye,Muharrem Ercan Dede - Karacaahmet Sultan Dergahı Vakfı ,Prof. Dr. Ali Hasan Khazım-Lübnan,Hallaç Münferid – İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ataşesi ,Prof. Dr. Rustam Batrov-Tataristan Din İşleri Başkanı, Zeki Garacoğlu – BTP Genel Başkanı, Mehmet Gazioğlu-İçişleri Eski Bakanı

 

Facebook Beğenenler

  1. serkan yurtseven 2011-10-26 02:57:33

    Sayın hacı serdar beye ve bu oluşumda emeği geçen bütün ehlibeyt sevdalılarına gerek zahmetlerinden gerekse gönül sözlerimize tercuman olduklarından dolayı teşekkür ediyorum.Allah tek kurtuluş yolu olan Ehlibeytle haşr etsin inş.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.