Iğdır Üniversitesi’nin hazırladığı üç proje birden Serka’dan destek almaya hak kazandı

Tarih : 2011-10-28 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi’nin hazırladığı üç proje birden Serka’dan destek almaya hak kazandı

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından 2 Temmuz 2011 tarihinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak kamuoyuna duyurulan Teknik Destek Programı’nın 51. dönem başvuruları için yapılan ön inceleme ve nihai karar değerlendirme sonucu Iğdır Üniversitesi’nin hazırladığı üç proje birden Serka’dan destek almaya hak kazandı.

          Iğdır Üniversitesin den yapılan yazılı açıklamaya göre, Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bölge illerin kalkınmasına yönelik hazırlanan projeler arasında Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Kars illerinde uygulanmak üzere toplam 10 adet başvuru destek almaya hak kazandı.
             Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmek üzere kabul edilen bu 10 adet projenin 5’ini Iğdır’da uygulanmak üzere proje hazırlayan kamu kurum kuruluşları aldı. Iğdır’da uygulanacak olan 5 projeden üçü ise Iğdır Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan projeler oldu. 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, “Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Serhat Kalkınma Ajansınca desteklenmeye hak kazanan projeler; Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kasım Şahin’in sorumluluğunda hazırlanan Iğdır Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinde ‘Yeni Mevzuata Göre Eğitim Verilmesi’ yine Iğdır Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Hakan Güngörmez sorumluluğunda hazırlanmış olan ‘Verimlilik ve Performans Yönetimi Eğitimi’ ve son olarak Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Bayram Yurt tarafından hazırlanmış olan ‘Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ projeleri olmuşlardır” dedi.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz , “Iğdır Üniversitesi akademisyenlerinin uzun ve detaylı çalışmaları sonucunda hazırlandıkları projelerin Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanmış olması Üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalarının yüksek nitelikli olduğunun göstergesidir. Serhat Kalkınma Ajansı sorumlu olduğu bölgede çeşitli kurumlarca hazırlanmış projelerden desteklenmeye değer gördüğü on adet projenin içinde Üniversitemizin hazırlamış olduğu projelerin üç adedini birden desteklemiş olması Üniversitemizin ve Iğdır ilinin sosyo – ekonomik açıdan gelişmesini desteklemeye ne kadar hazır olduğunun da bir göstergesidir. Hangi kurum ya da kuruluş tarafından hazırlanmış olursa olsun, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerin hazırlanması ve desteklenmesi hem ilimiz hem de üniversitemiz açısından sevindirici gelişmelerdir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Yılmaz, kalkınmada öncelikli olanın yerel kaynakların azami derecede kullanılmasının önemli olduğunu vurguladığı açıklamsında,Iğdır Üniversitesinin eğitim, öğretim ve araştırma işlevlerinin yanı sıra ekonomik gelişmeye ve istihdama katkı sağlamak amacıyla hazırlanacak bu tür projelerin üretimine hız vereceklerinin de altını çizdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası