Vali Amir Çiçek'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarih : 2011-10-28 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Iğdır Valisi Amir Çiçek’in 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

         Çiçek, mesajında, Bundan 88 yıl önce bugün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletinden aldığı güven ve destekle yine millet yönetimi olan Cumhuriyet yönetimini kurmuşlardır.
Böylece; ülkemiz demokrasiyi ve diğer tüm modern kavramları geliştiren, destekleyen, kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alan bir yönetim şekline kavuşmuş oldu.Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusun olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. Görüşlerine yer verdi.
           Cumhuriyetin ilanı ile sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en geniş çağdaşlaşma hamlesi başlatıldığına vurgu yapan Vali Amir Çiçek,şunları kaydetti: ”Bunun sonucunda da ekonomik, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere her alanda önemli gelişmeler sağlanmıştır.Demokrasi, insanların sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanmalarına ve insanca yaşamalarına olanak tanıyan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet’in ilanının ardından toplumsal yaşamımıza giren demokrasiyi benimsememizin temelinde bu gerçek yatmaktadır.Atatürk’ün “Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.” sözü, Cumhuriyet’in anlam ve önemini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım.Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder M. Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Siz sevgili Iğdırlı vatandaşlarımın ve Büyük Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.