Serka'nın 17 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Kars'ta Yapıldı

Tarih : 2011-10-29 / Kategori : Genel Haber

Serka'nın 17 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Kars'ta Yapıldı

              Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) 17.Olağan Yönetim Kurulu toplantısı Kars’ta gerçekleştirildi.

              SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen başkanlığında ajansın merkez binasında yapılan toplantıya Kars Valisi Ahmet Kara,  Iğdır Valisi Amir Çiçek ile dört ilin Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Tekmen, “Vatani görevini yapan 24 askerimizi kaybettik. Onları rahmetle anıyorum. Onların yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Van depreminde hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.
Tekmen, toplantıda görüşülen gündem maddeleri hakkında basına bilgi verdi. Daha sonra basına kapalı olarak yapılan toplantı yaklaşık üç saat sürdü.
Toplantının ardından SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu kararların alındığı açıklandı: “Ajansa yeni personel alımı kapsamında 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak olan mülakat sınavı için komisyon oluşturulması kararlaştırıldı.
2011 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Programı (TRA2-11-KÖA) kapsamında yapılan proje başvurularının mali ve teknik değerlendirme süreçlerini içeren Küçük Ölçekli Altyapı Programı  Genel Sekreterlik Raporu (TRA2-11-KÖA) Yönetim Kurulu’na sunulmuş  ve ön inceleme, teknik ve mali değerlendirme aşamalarından sonra mali destek almaya hak kazanması önerilen projelerin listesi görüşülmüş ve listeler onaylanmıştır.
Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında, 2011 yılı içerisinde başvurusu alınmış ve başarılı bulunarak desteklenmesine karar verilen projeler görüşülmüştür. Ayrıca, Ajans tarafından 2011 yılı içerisinde uygulanmakta olunan Doğrudan Faaliyet Desteği Programı için 31 Kasım 2011, saat 18.00 olan son başvuru tarihinin 31.12. 2011, saat 18:00 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.
İktisadi Gelişme Mali Destek Programı -1 kapsamında proje veren ve maksimum program sürelerini kullanmamış olan projelerin, olumsuz koşulların proje sahiplerinin ihmalinden kaynaklanmaması koşulu ile ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzunda belirtilen maksimum 6 aylık uzatma süresini aşmayacak şekilde sürelerinin program çerçevesinde belirlenen maksimum sınırlar olan KOBİ’ler için 12 aya, KÖA projeleri için 18 aya kadar uzatılmasına karar verilmiştir.” denildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.