"Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre İçin Türkiye Turu"

Tarih : 2011-11-03 / Kategori : Genel Haber

Bisikletiyle Anadolu'yu gezen Cemal Azmi Başkaptan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle 34 ili kapsayan, "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için Türkiye Turu" kapsamında Iğdır'da mola verdi."Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için Türkiye Turu'nun 18.ili Iğdır'a başarılı bir şekilde vardığını söyledi.

Cemal Azmi Başkaptan, Iğdır Valisi Amir Çiçek ve Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk'ı makamında ziyaret etti.
Iğdır Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret eden Cemal Azmi Başkaptan, Iğdır’ın çok güzel olduğunu, geliştiğini belirtterek gezi boyunca Iğdır olmak üzere  bölge insanının çok misafir perver olduklarını ifade etti. Vali Amir Çiçek, “Bu bisiklet gezisi bir spordur herkesi sağlıklı bir yaşama sürüklüyor. Bir diğer güzelliği ise gezi sırasında İnsanlarımızın örf ve adetlerini öğrenmiş oluyoruz. Misafir perver  olduklarını görüyoruz.“ dedi.  Vali  Çiçek, Cemal Azmi Başkaptan’a Ağrı dağı resmi hediye etti.
Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk’ı makamında ziyaret eden Başkaptan, burada yaptığı konuşmada, 26 Eylül'de başladığı bisiklet turu kapsamında Anadolu'yu dolaştığını belirterek, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle yola çıktığını ve
"Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre için Türkiye Turu'nun 18. ili Iğdır'a başarılı bir şekilde vardığını söyledi.
Başkaptan, "Bisikletimin pedalını, 26 Eylül'de İstanbul Sultanahmet'te çevirmeye başladım. Burada amacım sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevre için pedal çevirmektir. Bunu yaparken, sağlıklı yaşam ve çevre için kamuoyu oluşturmaktır. Kamuoyunun dikkatini çekmektir. Iğdır'da gelecek yıl bisiklet turu düzenleyelim sizlerde yardımcı olun Iğdır'da bisiklet yolu yok bu konuda da çalışma yaparsanız seviniriz" dedi.
Başkan Vekili Hüseyin Malk da, Iğdır'ın Türkiye'de bisikletin en çok kullanıldığı il olduğunu belirterek, "Her yerde bisiklet turu düzenlenebilir. Hatta Ağrı Dağı eteklerinde yapabiliriz. Suveren Köyü'nden Iğdır merkeze doğru tur düzenlenebilir. Siz planlayın yardımcı olabiliriz" dedi.
Başkaptan, Iğdır'da çeşitli ziyaretler yaptıktan sonra Ağrı'ya geçeceği belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası