Iğdır Belediye Başkan Vekili Malk: "Baca Temizliği Konusunda Duyarlı Olunmalıdır"

Tarih : 2011-11-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediye Başkan Vekili Malk:

Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, kış aylarında sobaların yanmaya başlamasıyla vatandaşları yangınlar ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda uyardı.

Malk, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarında temizlenmeyen bacaların yangına neden olmaması için vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
Baca yangınlarının çoğunlukla giriş katlarında, lokanta, pastane gibi iş yerlerinin bulunduğu binalarda çıktığını anımsatan Malk, şunları kaydetti:
"Baca temizliği konusunda duyarlı olunmalıdır. Bacalar, binaların zemin ve Bodrum katından başlayıp çatı katına kadar yükselen kanallardır. Bu kanal içerisine yapışan yağ atıkları ve ziftlerin gerek sobalar gerek ocaklardan sıçrayan kıvılcımlarla tutuşması sonucu baca yangınları çıkar. Vatandaşlarımızın basit gördüğü ve ihmal ettiği bu tabakalar, baca içerisinde bir petrol ürünü gibi yanıyor."
Vatandaşların bacalara yanıcı ve patlayıcı maddeler dökerek tutuşturması sonucu çatı ve ev yangınlarının meydana geldiğini belirten Malk, İtfaiye Müdürlüğünde kurulan ekiplerin belli bir ücret karşılığı baca temizliği yaptığını sözlerine ekledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası