Sahte Para Uyarısı

Tarih : 2011-11-04 / Kategori : Genel Haber

Sahte Para Uyarısı

         Iğdır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ekipleri, hayvan  pazarında esnafa, sahte para konusunda uyarıda bulundu.

              Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ekipleri  ile Toplum polisleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Iğdır Çevre yolu üzeri Tedaş binası arkasında  bulunan hayvan pazarında, sahte paraya karşı dikkatli olunması için hazırlanan broşürleri dağıttı.
Hayvan pazarından hayvan satıcılarını tek tek dolaşan polisler, kurban bayramına az bir süre kalmasından dolayı kurban satışının yoğun olduğu bölgelerde piyasaya sahte para sürüldüğüne dikkat çekerek, hayvan satıcılarını uyardı.
Hayvan Pazarında bulunan kahvehanede Sahte para nasıl ayırt edilir. Sahte para ile hakiki para arasındaki fark hem Türk lirası hem de dolar bazında anlatılarak dikkatli olunması gerektiği söylendi.
                Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ekipleri  gazetecilere yaptıkları açıklamada, özellikle bayram öncesi alışverişlerde piyasaya sahte para sürülmesi vakalarının arttığını, özellikle esnafın ve kurbanlık hayvan satıcılarının dikkatli olmalarını söyledik. Sahte parayla ilgili uyarıcı broşür dağıttıklarını belirten polisler “Esnafı nasıl davranmaları konusunda bilgilendirdik. Amacımız, bayram öncesi vatandaşımızın canının yanmasını önlemek" dediler.   Polisler, sahte para size verildiği anda hemen Emniyet müdürlüğüne müracaat edip işlem yaptırılmalı aksi taktirde suça sizlerde ortak olmuş olursunuz” şeklinde konuştular.
Vatandaşlarda, Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ekiplerinin bu tür çalışmasının faydalı olduğunu, sahte para konusunu bilmediklerini öğrenmiş olduklarını belirttiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası