Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Denetimleri Artırdı

Tarih : 2011-11-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Denetimleri Artırdı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğünce Iğdır İlinde  Faaliyet Gösteren Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim Yerleri Denetlendi. 

           Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü denetim ekiplerince İl Müdürü Mehmet Nuri Turan, başkanlığında yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Iğdır ilinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştirildi.
             Yapılan denetimlerde işletmelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen asgari teknik ve hijyenik şartlara uygun olup olmadıkları kontrol edildi. Denetlenen işletmelerden eksiklikleri tespit edilen iki gıda üretim işletmesine eksikliklerin giderilmesi için birer ay süre verildi. Verilen süre sonunda eksikliklerini gidermeyen işletmelere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağı belirtilerek uyarıldı.
              Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan, vatandaşlarımızın gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talebini Türkiye’nin her yerinden Alo 174’ü çevirerek çağrı merkezine bildirebileceğini ve şikayet konusu işletmelerde gerekli denetimlerin yapılarak kısa bir süre zarfında şikayet sahibine denetimin sonucu hakkında bilgi verileceğini söyledi…
               İş Yeri sahipleri “bu denetimlerin artırılması bizler için çok güzel hatalarımız varsa eksiklerimiz varsa öğrenyoruz.         Bu denetimlerin her ay yapılması bizler için çok iyi olur amaç temiz ve hijyen bir ortamda yaşamak ve üretmetir.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası