Gadir Hum Bayramı kutlandı

Tarih : 2011-11-14 / Kategori : Genel Haber

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Iğdır da yaşayan  Caferi mezhebine bağlı vatandaşlar Gadir Hum bayramı nedeniyle İnci düğün salonunda bir araya geldiler.

Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) Hicretin 10. yılında veda haccı dönüşünde Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali'yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği gün, Iğdır'da bayram havasında kutlanıyor.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimler derneği tarafından Gadir Hum Etkinlikleri çerçevesinde Iğdır İnci Düğün Salonu'nda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra günün önemini anlatan slayt gösterimi ve ilahiler ile sona erdi.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği Başkanı Akil Yıldız, günün anlam ve önemine değinerek "Bizler İslam mezheplerinden Şia inancına bağlı Caferi mezhebindeniz. Türkiye cumhuriyetinin asıl unsurunu oluşturan Türküz. Türk vatandaşıyız. Bugün Peygamber efendimizin Hz. Ali’yi vekil tayin ettiği gündür. Bugün dinin kemale ulaştığı gündür. Gadir Hum bayramı bütün Müslümanların Ehlibeyt dostlarının bayramıdır, Peygamber efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz.Ali'yi göstermiştir ve Gadir humda toplanan binlerce insana size iki adet emanet bırakıyorum birisi Kuran'ı Kerim dir diğeri de Ehlibeytim dir onlara sahip çıkınız demiştir" dedi.
Daha Sonra Ehli Beyt Alimler derneği üyesi dini hoca Bahtiyar Kamacı yaptığı konuşmada “Bugün Gadir hum bayramıdır yani Hz. Ali'nin peygamber efendimiz kendisinden sonra varisçi olarak gösterdiği gündür.Biz Müslümanlar birlik olmalıyız. Beraberliğimizi korumalıyız. Allah bizleri Kuranı kerim yolundan birlik beraberlikten kardeşlikten ayırmasın " şeklinde konuştu.
Daha sonra Hz.Ali'yi anlatan ilahiler Ali Rıza Bozan tarafından okundu. . Salonu dolduran bayanlı erkekli Iğdır'lı sessizce programdan sonra dağıldı. Proğrama gelenlere çikolata, kolonya, kek ve meyve suyu ikram edildi.

Facebook Beğenenler

  1. safiyedemir 2011-11-14 09:00:45

    güzel ığdır'ım sen iilelebet bizimol.sen hep seni sevenlerinle birlikte varol

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.