Kardeş Ülke Nahçıvan'dan Van'a İkinci Yardım

Tarih : 2011-11-16 / Kategori : Genel Haber

Kardeş Ülke Nahçıvan'dan Van'a İkinci Yardım

Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremden sonra ilk yardımı yapan kardeş ülke Azerbaycan’ın yardımları devam ediyor.

            Azerbaycan'a bağlı Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinden 28 Ekimde yapılan yardımdan sonra ikinci parti 10 tır dolusu gıda ve prefabrik ev Iğdır üzerinden Van iline gönderildi.
             Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinden Iğdır'a gelen yardım tırları çevre yolu üzerinde bulunan Ermeniler tarafından şehit edilen Türkler anıt ve müzesinin önünde beklerken gazetecilere açıklama yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosluğuna bağlı Iğdır temsilcisi Rafik Rüstemoğlu “Azerbaycan'ın yardımları devam ediyor bildiğiniz gibi ilk yardımı Azerbaycan devleti yapmıştı 28 Ekimde de yardım gönderdik. 9 kasım da meydana gelen depremden sonra bu yardımları gönderiyoruz 20 prefabrik ev ve acil gıda ve ihtiyaç malzemelerinden oluşuyor. Toplam değeri 65 bin dolardır. Yardımı Van iline götürüp teslim edeceğiz. Bizler kardeş ülkeyiz yardımlarımız sürecektir" dedi.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Iğdır temsilcisi Rafik Rüstemoğlu Yardım konvoyunun kendisi tarafından Van’a götürüleceğini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.