Iğdır’da Hava Kirliliği

Tarih : 2011-11-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Hava Kirliliği

"Iğdır'daki hava kirliliği sorunu ancak doğal gazın İlimize getirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması ile çözüme ulaşabilecektir" dedi.

             Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Recep Tuncer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır'da oluşan hava kirliliğinin en önemli sebebinin, ilin topoğrafik yapısından kaynaklandığının altını çizdi.
İl Meteroloji Müdürlüğünden alınan verilere bakıldığında ildeki rüzgar hızının çok düşük olduğunu belirten Tuncer, kış dönemi öncesi baca temizlik ve bakımlarının yaptırılmaması, kalorifer kazanının usulüne uygun olarak yakılmaması, kalorifer kazanlarının ehliyetsiz kişiler tarafından yakılması, aynı zamanda kalorifer ve sobalarda naylon, poşet ve kömür torbalarının da yakılmasının, hava kirliliğinin artmasına sebep olduğunu ifade etti.
Tuncer açıklamasında şunları kaydetti:"Hava kirliliğini ve hava kirliliğinin olumsuz etkilerini gidermek amacıyla ilimizde hava kirliliği ile mücadele çerçevesinde, İlimiz Mahalli Çevre Kurulunda ilimizde kullanılacak yakıt kriterleri, kalorifer yakma saatleri, yakma teknikleri belirlenmektedir. Alınan bu kararın uygulanabilirliğinin sağlanması amacıyla, Müdürlüğümüz elemanları ve Belediye Zabıta Müdürlüğü personelinden denetim ekibi oluşturulmuş olup, kömür satıcıları, ev, işyerleri ve Kamu Kurum Kuruluşlarının denetimleri yapılmakta olup, kullanılan kömürün, Müdürlüğümüzce satış izin belgesi verilmiş olan ithal yakıt olduğu görülmektedir. Iğdır'daki hava kirliliği sorunu ancak doğal gazın İlimize getirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması ile çözüme ulaşabilecektir."
               Hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde özellikle hasta kişilerin ve çocukların sağlıkları açısından sokağa çıkmaması gerektiğini belirten Tuncer, hava kirliliği konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla her yıl broşürlerin dağıtıldığını söyledi.
Tuncer, alınan bütün tedbirler, ilin hava kirliliğinin azalmasını sağladığını ancak kesin çözüm olmayacağını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.