“Organik Sebze Yetiştiriciliği ve Seracılık” Projesi

Tarih : 2011-11-17 / Kategori : Genel Haber

 “Organik Sebze Yetiştiriciliği ve Seracılık” Projesi

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Nuri Turan, ‘Iğdır’da Nasırlı Ellerden Sofralara Güvenli Sebzeler (Organik Sebze Yetiştiriciliği Ve Seracılık )  Projesi’nin Başladığını söyledi.

             Iğdır   İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü  Mehmet Nuri Turan, yaptığı yazılı açıklamada, ”DAP ve GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, istihdam edilebilirliğin artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla oluşturulan programda, 2011 yılı SODES projeleri kapsamında kabul edilen ‘’Nasırlı Ellerden Sofralara Güvenli Sebzeler Projesi’’ uygulama faaliyetleri başlamıştır. Proje ile ilimizde uygun iklim tarımsal potansiyel bulunmasına rağmen daha çok tarla ve ev bahçelerinde küçük çaplı yetiştirilen ve gerekli üretim tekniklerinin tam olarak bilinmemesi nedeniyle ekonomik anlamda istenilen sonuç alınamamaktadır. İlimizde daha çok hobi amaçlı yapılan sebze yetiştiriciliğinin bu projenin uygulanması ile daha modern tekniklerle ve ekonomik anlamda sebze yetiştiriciliği yapılması amaçlanmaktadır.” dedi.
Turan, şunları kaydetti: ”Bu amaçlar doğrultusunda proje kapsamında 50 bayan çiftçiye 25 kişilik 2 grup halinde 45 ‘er günlük organik sebze yetiştiriciliği ve seracılık konularını kapsayan eğitimler verilecektir. Eğitimlerin 30 günü teorik eğitim, 15 günü ise uygulamalı eğitim olarak yapılacaktır. Kurs süresince kursiyerlere günlük harçlık ödenecektir. Uygulamalıeğitimler için kurulacak olan tam donanımlı 250 m2’lik modern blok serada modern seracılık yöntemleriyle organik sebze üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlayacak uygulamalar yapılacaktır. Eğitimler sonunda başarılı olan 25 kursiyerimize Antalya iline teknik gezi düzenlenerek modern yetiştiricilik tekniklerinin yerinde görülmesi sağlanacaktır.
Ayrıca Proje sonunda başarılı olan 3 kursiyerimize ayni sermaye desteği sağlanarak 3 adet sera kurulacaktır.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.