Yök Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan "Iğdır Üniversitesini Ziyaret Etti"

Tarih : 2011-11-18 / Kategori : Genel Haber

Yök Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan

             14 Kasım 2011 günü  Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı, YÖK Üyeleri ve Bölge Üniversitelerinin Rektörlerinin de aralarında bulunduğu bir heyet Iğdır Üniversitesini ziyaret etti. 

             YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile beraberindeki heyetin Ankara’dan uçak ile başlayan yolculukları, Kars havaalanında sonlandıktan sonra, karayoluyla Iğdır’a geldiler. Heyet Iğdır’da, Iğdır Valisi Amir Çiçek ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından karşılandı.
             YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve beraberindeki heyete yapılan karşılama törenine Iğdır’ da bulunan Atatürk, Kafkas ve Ardahan Üniversitelerinin Rektörleri de katıldılar. Karşılama töreninin ardından YÖK heyeti, Bölge Rektörleri ve Iğdır Valisinin de katıldığı yemekli toplantıya geçildi. Bölgede ve Iğdır’da yapılabilecek eğitim çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Iğdır Üniversitesi özelinde, bölgedeki yüksek öğretim kurumlarının ortak çalışmalar gerçekleştirmesi üzerinde görüş birliğine varıldı.
              Bu toplantının ardından Karaağaç Yerleşkesine geçen Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve heyet kampüs alanında incelemelerde bulundu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan bu inceleme sırasında, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesinde bulunan ve inşaatına 2010 yılı Ağustos ayında başlanan binalar ve yapılan çalışmalar hakkında Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ dan bilgi aldı. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Iğdır Üniversitesinin şehir merkezinde bulunan Karaağaç Yerleşkesinde yaptığı inceleme sonrasında bir açıklama yaptı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan yaptığı açıklamada, “Kurulduğu günden bu yana hızlı gelişimini gözlemlediğimiz Iğdır Üniversitesinin, bir yıl gibi kısa sürede geçici kabul aşamasına gelen Karaağaç Yerleşkesinde Konukevi ve Merkezi Derslik ile Konferans Salon binalarının fevkalade modern bir düşünce ile planlandığı gözle görülmektedir. Bu binaların çağdaş eğitimin gerektirdiği bütün fonksiyonları içerdiği  açıktır. Güçlü üniversitede üretilen bilgi ve düşünce sonucunda her açıdan güçlü şehir ve bölge oluşumunu sağlar. Bu nedenle, Iğdır Üniversitesi bu şehre yapacağı katkıya beklenilenden önce yapmaya başladığını düşünüyorum.

Iğdır Üniversitesinin çalışmalarını öteden beri izlemekteyiz. Üniversitenin kurulum aşamasını kısa bir sürede tamamlayıp bu şekilde gelişme göstermesi, ana kampus alanında da inşaatların tamamlanıp hızla devam etmesi memnuniyet vericidir.” dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ile Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Çevre Üniversite Rektörlerinin Iğdır Üniversitesine gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Iğdır Üniversitesinin gelişimine son derece katkı veren bu ziyarette yaptığımız çalışmaların doğruluğunu bir kez daha ortaya koyması açısından çok önemli bir noktadır. Gelişim hızını her geçen yıl daha da arttıran üniversitemizin mevcut olan 20 Yıllık Gelişme Planındaki hedeflerine daha önce varması için var gücümüzle çalışmaktayız” dedi.  Iğdır Üniversitesi çalışanları olarak bu güne kadar sürdürdükleri pozitif çalışma arzusunu ilerideki çalışmalarında da devam edeceklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır şehrinin sosyo-ekonomik gelişiminde Iğdır Üniversitesinin hızlı büyümesinin de büyük katkı sağlayacağının ifade etti.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ile Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Çevre Üniversite Rektörlerinin Iğdır Üniversitesine gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Heyet, Kafkasya Üniversiteler Birliğinin Gençlik Sempozyumuna katılmak ve Nahçivan Devlet üniversitesini ziyaret etmek amacıyla Nahçıvana hareket etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ile Yönetim Kurulu Üyelerinin Nahcıvan’a yaptıkları yolculukta Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof: Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz  da eşlik etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.