Ahmet Turgut, Gadir-i Hum’u Anlatacak

Tarih : 2011-11-18 / Kategori : Genel Haber

Ahmet Turgut, Gadir-i Hum’u Anlatacak

        Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 7. si düzenlenen ‘’Gadir-i Hum Bayramı’’ programı Anatolia Düğün Salonunda 19.11.2011 Cumartesi günü yapılacaktır.

            Gün Işığı Dernek Başkanı Av. Serdar Arat yaptığı açıklamada:  “Bu yıl 7.si yapılacak olan Gadir-i Hum bayram kutlamasına  “Bir Kerbela Romanı Aşkın Şehidi isimli kitabın yazarı, Kurtlar Vadisi Dizisi senaristi Ahmet TURGUT,  Kurtlar Vadisi Dizisi senaristi, Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncusu (Deli Hüsnü Karakteri) Adnan ERDOĞAN, Iğdır Ünv. Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine ÖZTÜRK, Dünya Kuran okuma yarışması birincisi Samed MUHAMMEDPUR,  Yasin Kuran müessesesi hanımlar ilahi grubu katılacaklardır…
          Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serdar ARAT: ‘’Derneğimiz tarafından bu yıl 7. si düzenlenecek olan ‘’Gadir-i Hum Bayramı’’ etkinliklerine tüm halkımız davetlidir. İmamet ancak Allah tarafından atanan kişilere aittir. Halkın seçimiyle imam olmaz. İnsanlığın kurtuluşu Velayet çatısı altında birleşmekle olur. Ülkemizde velayet nurunu halka ileten, halkın aydınlatılmasını sağlayan en yetkin insanlar konuşmacı olacaklardır.’’ dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. sözer sayan 2011-11-18 15:16:36

    19 yaşıma kadar Iğdırda büyüdüm , ve sonrasında hep Iğdırda ile ilgili oldum ,anam babam hacıydı Gadir Hum diye bir bayram duymadım.. Bildiğim kadarıyla Ceferi mezhebinde veya azeri örf adetindede böyle bir bayram yoktur... Uyduruk bir bayram olmalı..Yerleştirilmeğe çalışılıyor..Yeşil Iğdır gazeteside hep "Gadir hum " bayramının kutlanmasına ve yerleşmesine ön ayak oluyor...( Gadir kim Hum kim ) Yüz yıllardır süren adetlerimize ve inançlarımıza ekleme yapmayın .. Fetullah gülen cematciliği gibi bir şey olmasın..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.