Deniz Banktan Çiftçiye Üretici Kart

Tarih : 2011-11-18 / Kategori : Genel Haber

Deniz Banktan Çiftçiye Üretici Kart

         Deniz bank tarafından Iğdır ve ilçelerinde pancar kooperatifi ve Damızlık sığır yetiştiricileri birliği üyelerine özel hazırlanan Üretici Kart çiftçinin yüzünü güldürüyor.

             Üretici kartla Çiftçi  alışverişlerinde ve nakit ihtiyaçlarını karşılamalarda sıkıntı sona eriyor.
Denizbank çalışanları köylere hatta tarlaya kadar giderek üretici kartın çiftçiye ulaşmasını sağlıyor.
Normal şartlarda Üretici Kart sahibi olmak isteyen bir çiftçi çiftçilik belgesi, ÇKS, tapu bilgileri, işletme tescil belgesi gibi belgeler getirmesi gerekirken birlik üyelerine özel hazırlanmış ve evlerinde teslim edilen kartlar için çiftçiden istenen belgeler kimlik fotokopisi ve çiftçilik belgesi yeterli olmaktadır.
          Denizbank Iğdır Şube Müdürü Nilüfer Güllap, Üretici Kart avantajları konusunda şunları söyledi;
Üretici kart ile Çiftçi Tarımsal ürünlerini (gübre, yem, tohum, mazot…gibi) alıyor ve satın aldığı bu ürünün bedelini 5 ay sonra faizsiz olarak geri ödüyor.
            Bağkurlu bir çiftçi Üretici kart sahibi ise prim ödemeleri her ay Denizbank tarafından ödenerek çiftçinin yılda bir  hasat döneminde ödeme imkanı verilmektedir.
          Güllap, “Üretici Kart çiftçinin sadece alışverişlerinde değil ihtiyaç duyduğunda Nakit ihtiyacını da karşılamaktadır. Şu anda Iğdır ilimizde yaklaşık 1000 adet çiftçimize üretici kart vermiş bulunmaktayız .Bununla birlikte ilimizde buluna petrol ofislerine ve gübre bayiilerine, çeşitli tarım aleti satan işyerlerine pos cihazı verilerek çiftçimize hizmet   götürmeyi hedeflemişizdir. Bu anlamda çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. serhat salam 2011-11-19 17:26:33

    bu tuzağa düşmeyin,emperyal tuzakların daha 5-10 yıl evel neler yaptığına tarzanyada morgec denen illetle görmedik mi ve olmayan parayı kartla harcayan ve sayısız karta sahip olanları morglarda görmedik mi.SON SÖZ; itibarını kaybetmiş bir toplum ancak böyle şeylere tenezül edebilir.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.