Öğrenciler İçin Kariyer Projesi

Tarih : 2011-11-18 / Kategori : Genel Haber

Öğrenciler İçin Kariyer Projesi

Vali Amir Çiçek, ”Öğrencilere Okuyun Kariyer sahibi olun” dedi.

           Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır merkeze  bağlı bazı okulları gezerek incelemelerde bulundu.
Melekli Beldesinde bulunan Şehit Piyade Çavuş Tunay Şafak çok programlı Lisesinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitimin önemine değindi.
             Vali Amir Çiçek , burada yaptığı konuşmada, Eğitimde  nasıl başarılı oluruz. Kariyer sahibi oluruz. Hangi meslekleri seçeriz konusunda ocak ayı içerisinde bir kariyer projesi hazırlayacaklarını belirtti.
               Çiçek, Okulda okuyan öğrenci hangi mesleği seçeceğine bu proje sayesinde karar verecek ve seçeceği mesleğe göre kendini geliştirerek yetiştirecek. Projede, Hakim Nasıl olunur, Savcı, Avukat, Doktor, Polis, Kaymakam, Öğretmen  Vali nasıl olunur bunları bilecek bu projede doktor okula gelerek nasıl doktor olduğunu nasıl çalıştığını ne zorluklar atlattığını, bu seviyeye nasıl geldiklerini anlatacak. Bu sayede projenin amacının bireyleri kariyer, iş ve meslek konusunda bilinçlendirmek ve ülkenin ihtiyaç duyduğu kaliteli ara eleman yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
            Programa Iğdır Valisi Amir Çiçek, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, Belediye Başkanı Emine Çankaya, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.