Iğdır’a 140 Depremzede geldi

Tarih : 2011-11-22 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’a 140 Depremzede geldi

         Van da meydana gelen ikinci depremden sonra evleri yıkılan vatandaşlara bir sıcak yuva bulmak için seferber olan yetkililer 140 kişiyi Iğdır’da çeşitli yerlere yerleştirdiler.

         Iğdır Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada “Van Valiliği ile iş birliği yaparak zor durumda olan 140 kişiyi Iğdır’a getirerek DSİ, Öğretmen evi, bazı sağlık ocaklarının lojmanlarına yerleştirdik. Barındırabileceğimiz. kapasitemiz bu kadardı. Bütün tesislerde yer dolmuştur. . Depremzedelerle yakından ilgileniyoruz. Gereken ne ise yapacağız. İlk günden beri Van’lı kardeşlerimize elimizden gelen destek ve yardımı yaptık bundan sonrada yapacağız. Çocukları okula göndereceğiz. Sağlık durumları ile ilgileneceğiz.Bizim misafirlerimizdir.Bizim kapasitemiz dolduğundan  belki vatandaşlar evlerini kiraya veya hayır için verirse o konuda da gerekeni yapacağız. Allah bir daha böyle bir felaket vermesin..” dedi.
            Depremzedelerde Vali Amir Çiçek’e teşekkür ederek, Van da çadırda soğukta yaşadıklarını belirterek burada sıcak bir ortama kavuştuk. Çok soğuktu kalamıyorduk. Burada sıcak yuvamız oldu.” dediler.
              Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, “DSİ’de kalan  depremzedeleri ziyaret ederek beraber yemek yedik, sorunlarını dinleyerek sıcak bir yuvaya kavuşturduk. Her konuda sizlerle ilgileneceğiz” dedi.  Bu arada Vali eşi Hülya Çiçek’te DSİ de kalan ailelerin çocuklarına oyuncak alarak onlarla sohbet etti.

Facebook Beğenenler

  1. halit özürk 2011-11-23 12:18:50

    Allah herkesten razı olsun

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası