Iğdır pozitif düşünce platformu bu ay Iğdır 22. Dönem milletvekili Prof. Dr. Dursun Akdemir ve Doç.Dr. Kerem Karabulut'u misafir etti.

Tarih : 2011-11-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır  pozitif düşünce platformu bu ay Iğdır 22. Dönem milletvekili  Prof. Dr. Dursun Akdemir ve Doç.Dr. Kerem Karabulut'u misafir etti.

Sohbette Iğdırda   son zamanlarda artan Kanser vakaları ve Medsamor nükleer santralinin olası etkileri tartışıldı.

             Dr. Emin Akyıldız, Iğdır da kanser vakalarında artış olduğunu, bu artışın nüfusla orantılı bir artış mı yoksa daha hızlı bir artış mı olduğunu bilemediklerini, Dr.Mehmet KUM da “1988  de  Ermenistan da olan depremde radyasyon aldık mı ? aldıysak   ne kadar radyasyona maruz kaldık, bilemiyoruz” dedi.
               Dost sohbetlerinin konuğu olan hocaların hocası, Prof Dr Dursun AKDEMİR; “konunun bir an önce bilimsel olarak araştırılması gerekiyor. Atatürk Üniversitesi'inden yardım istenebilir.  Üniversitemiz bu konuda konunun uzmanları ile işbiriliği yapabilir.  Milletvekiliyken bu  eski, miyadını doldurmuş santralın kapatılması için çok uğraştım kürsüde konuştum.             Olay Dünya meselesidir.Çünkü Ermenistan kapatmaya yanaşmıyor.Avrupa birliği kapatılması gerektiğini söylüyor. Bir depremde bu santral bölgenin felaketi olur. Devletlerarasında Avrupa birliğini zorlayarak bu santralın kapatılmasını sağlamalıyız. Bu konu herkesi ilgilendiriyor çözülmesi gerekir. Radyasyonun etkilediği kanser var. Bu konuyu iyi araştırmalıyız.  Radyasyon tüm kanserleri etkileyebilir, ama en  çok meme ve troid kanserine,  sebep olabilmektedir..Iğdır'ı bir felaket bekliyor.    
           Bu felaket gelmeden konuyu çözmeliyiz. Birkaç gündür Iğdır'da sohbet ettiğim insanlar, hep bu kanser artışının nedenini bana soruyorlar. Nükleer santralden kaynaklandığına inanmaktadırlar.Bölgede böyle bir korku var. Sağlık bakanlığı da  bu konuda bilimsel bir çalışma yapabilir.” dedi. Doç. Dr. Kerem Karabulut ise  bu konuda  “hastanede var ise  istatistik veriler karşılaştırılabilir. Yoksa bugunden itibaren veriler sağlıklı bir şekilde tutulmalıdır.” dedi.
            Toplantıya Prof Dr. Dursun AKDEMİR, Doc.Dr. Kerem KARABULUT, Dr.Emin Akyıldız, Dr. Mehmet Kum, Diş Hekimi Taner Başaran,  İlçe Milli Eğt. Müdürü Ziya Zakir Acar, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cafer ALAGÖZ,  Kars TSE müdürü Makine Mühendisi Kenan Karadağ, İş Adamı  Ali Rıza ASLANTÜRK, İlk Öğretim Okulu Müdürü Yavuz BAĞCI,  Makine Mühendisi Musa BULUT, Mali Müşavir Yaver GÖKÇE katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası