Iğdır Belediyesi'nde Yolsuzluk Davası

Tarih : 2011-11-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi'nde Yolsuzluk Davası

Halen tutuklu bulunan 5 zanlı hâkim karşısına çıktı...  Tutuklu Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ifade verdi

               Iğdır Belediyesi'nde ''2009 yılından beri ihalelere fesat karıştırarak yolsuzluk yapıldığı'' iddiasıyla tutuklu bulunan 5 kişi ile 22 tutuksuz zanlıların 4. duruşması yapıldı.
Iğdır Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan aralarında Belediye Başkan Yardımcıları Adem Y., Abdullah Y., muhasebe ve belediye görevlileri ile müteahhitlerin bulunduğu 5 tutuklu, ile Erzurum'da tutuklu bulunan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında Iğdır Adliyesi'ne getirildi.
Şahıslar jandarma ekipleri tarafından araçtan tek tek indirilip adliye binasına götürüldü. Erzurum dan takviye olarak gelen çevik kuvvet ekipleri adliye etrafında geniş tedbir aldı.
Iğdır Adliyesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar suçlamaları red ederek tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istediler. Mahkeme heyeti tutuklu 5 sanığın tutukluluk halinin devam etmesine 5 . mahkemeyi de  12  Ocak  2012 'de yapılmasına karar verdi.
          Bu arada Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği söz konusu davanın 4. Duruşmasına Erzurum H Tipi Cezaevinde 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklu bulunan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'te geniş güvenlik tedbirleri içinde getirilerek yolsuzlukla ilgili olarak ifadesine  başvuruldu. Ardından Erzurum'a gönderildi.
Bilindiği gibi "İhalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk" iddiasıyla Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Iğdır Belediyesi'ne 28 Eylül 2010 tarihinde polis tarafından operasyon düzenlenmiş, '2009 ve 2010 yılında yapılan ihalelerde yolsuzluk olduğu' iddiasıyla evraklara el koymuştu. Sürdürülen incelemeler sonrası, 31 Mart 2011 günü sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'ihaleye fesat karıştırıldığı' iddiasıyla Iğdır Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alınmış 9 kişi tutuklanmıştı. Daha sonra yapılan duruşmalarda tutuklu sanıklardan 4 kişi tutusuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası