Soba Faciası 103 koyun telef oldu

Tarih : 2011-11-25 / Kategori : Genel Haber

Soba Faciası 103 koyun telef oldu

Iğdır Merkez İlçeye bağlı Suveren Köyüne bağlı Belalak Mezrasında meydana gelen olayda 103  koyun telef oldu.

           Edinilen bilgiye göre  mezrada  Ferzende Kurt'a ait 103 koyun sobadan çıkan yangın sonucu dumandan boğularak telef oldular.
             Dün gece koyunların bulunduğu ahırla bitişik olan ve koyun sahibinin oğlu Eyüp Kurt ve 17 yaşındaki Vedat Kurt `un sobayı yakarak evden ayrılıp  500 metre ileride bulunan amcasına ait eve giderek yemek yemelerinden sonra gerçekleşti.
              Bilinmeyen bir nedenle sobadan çıkan kıvılcımla evde yangın çıkınca ahırla bitişik olan ve kapısı ahıra açılan evden çıkan dumanlardan 103 gebe koyun zehirlenerek telef oldu.
              Misafirlikten bir saat sonra eve dönen çoban kardeşler evin yandığını ve koyunlarında tefel olduğunu görünce şaşkına döndüler ve babalarına haber verdiler. Bu sabah köy muhtarı ile mezraya giden koyun sahibi  70 yaşındaki Ferzende Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada 10 çocuğunun olduğunu, bütün serveti olan koyunların telef olduğunu, yetkililerin kendisine sahip çıkıp yardım etmesini söyledi.
              Bu sabah olay yerine giden İl Tarım Müdürlüğü Hayvan şubesi müdürlüğü ekipleri koyunların küpelerinden tespit çalışması yaparak rapor tuttular.
Koyunlarının sigortalı olmadığını ve 50 yıllık birikiminin gittiğini söyleyen Ferzende Kurt devletten yardım istedi.

Facebook Beğenenler

  1. volkan 2011-11-25 10:58:38

    DÜŞÜNÜLECEK BİR DURUM YARDIM İSTEMEK ACABA NE VERDİNİZDE İSTİYORSUNUZ?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.