Azerbaycan'ın Bağımsızlığının 20. Yıldönümü Tiyatroyla Kutlandı

Tarih : 2011-11-30 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan'ın Bağımsızlığının  20. Yıldönümü Tiyatroyla Kutlandı

            Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına kavuşmasının 20.yılı nedeni ile Ankara Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Soykırım Abidesi'nin Destanı' adlı Oyun Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda sahnelendi.

           Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı nedeni ile Ankara Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Soykırım Abidesi'nin Destanı' adlı Oyun Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda sahnelendi. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Oyuna, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, Azerbaycan'dan gelen bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
            Zihni Papakçı'nın yazdığı, İftihar Piriyev'in yönetmenliğini yaptığı ve Azerbaycan İravan Devlet Dram Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Soykırım Abidesi'nin Destanı' adlı Oyuna Yenimahalleliler yoğun ilgi gösterdi. İki perdelik Oyunda Ermenilerin, Azeri halkına yaptığı katliamlar anlatıldı.
Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin de anlatıldığı Oyun sonunda konuşan Oyuncular, Azerbaycan Devlet Tiyatrosu'nun 130'ncu yılında Yenimahalle Belediyesi'nin Tiyatro Salonu'nda Oyun sergilemekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.