Azerbaycanlı Faig Allahyarov bisikletle Iğdır’a geldi

Tarih : 2011-11-30 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycanlı Faig Allahyarov bisikletle Iğdır’a geldi

           2 Eylül tarihinde Azerbaycan’da Şehitler Hıyabanını ziyaret ederek bisikletle yola çıkan Faig Allahyarov, Dünyada kardeşlik ve Barış mesajları vermek için ülkeleri gezerek  Iğdır’a geldi.

              Bakü’den yola çıktıktan sonra  İran’a giden Orda Meşhet ve diğer kutsal yerleri ziyaret ettikten sonra Suriye ve Irak’a gitmeyi planlayan fakat Irak ve İran’a can güvenliği nedeniyle sokulmayan Allahyarov, İran’dan Nahcivan Özerk Cumhuriyetine geçerek buradaki Nuh Peygamberin mezarı, Asafı kefi gibi yerleri ziyaret ederek bisikletle Iğdır’a geldi.
            Iğdır’da Şehit Türkler anıt ve müzesini ziyaret eden Faig Allahyarov,anıtı gezerek şehitler için dua etti ardından yeşil Iğdır Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:”   Tek amacım şehitlikleri ve kutsal mekanları gezmek, Dünyada bir birini katleden insanlara kardeşliği birliği ve beraberliği anlatmak için yola çıktım. Dünyada savaş yerine barışın olmasını istiyorum. Bu gezide 2 Eylül’de şehitler Hıyabanından yola çıktım ve Iğdır’a kadar geldim bisikletle hep yol aldım. Hiçbir yorgunluk hissetmedim. Buradan da Kars’a oradan da Ardahan üzerinden Gürcistan ve Azerbaycan’a döneceğim. Mekke’ye gitmeyi çok istiyordum planımda o vardı. fakat olmadı kardeş kavgası nedeniyle gidemedim. Hep Müslümanlar birlik olsun diye dua ediyorum. Müslümanları bölmek için her şeyi yapıyorlar buna fırsat vermeyelim.”dedi.
            Ermenilerin en vahşi millet olduğunu da belirten Faig Allahyarov, Ermeniler vahşi bir millet olmasaydı hamile kadınların karnını yarıp bebekleri çıkarmazdı.Asırlardır Türk milletine düşmanlık etmişlerdir. “şeklinde konuştu.
Azerbaycan’da fizik tedavi lokman hekimi olduğunu belirten Faig Allahyarov,”Buda bana Allah vergisi dizleri ağrıyan mide rahatsızlığı olanları iyileştiriyorum ” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.