Vali Amir Çiçek'in 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Mesajı

Tarih : 2011-12-03 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek'in 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Mesajı

Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 03 Aralık günü, "Dünya Özürlüler Günü" olarak kabul edilmektedir.

          Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır. Engellilik konusu yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir.
          Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engellilerin çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedefidir. Bu nedenle devletimiz ve hükümetimiz, engelli vatandaşlarımızın bakımının yapılması, sosyal çevreye uyum sağlaması, yeterli eğitimi alması, sağlık ve istihdam gibi haklardan yararlanmaları için çıkardığı yasaları uygulamaya koymaktadır.
           Günümüzde engelliliğin gizli veya hayırseverlik konusu olmadığı, artık geniş çapta bir insan hakları meselesi olduğu kabul edilmiştir. Engellilerin topluma dâhil edilmesi, bir haktır. Engelli kişiler, doğuştan sahip oldukları insanlık onurlarına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir. Engellerinin veya özürlerinin sebebi, niteliği ve ağırlığı ne olursa olsun tüm engelli kişiler, aynı yaştaki vatandaşlar ile aynı temel haklara sahiptir. Bu hakların başında ve hepsinden önce mümkün olduğu kadar normal ve tam bir insan gibi refah bir hayat yaşama hakkı gelir. Her yaşta hem temel eğitim hem de yeterli eğitim fırsatları dâhil yaşam boyu eğitim, engelli insanların çalışabilirliğini ve uyum sağlayabilirliğini artırma konusunda ana unsurlardan biridir.
            Bu düşüncelerle; 03 Aralık Dünya Engelliler Gününde, yaşanmakta olan tüm sorunların en kısa süre de çözüme kavuşturulmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.
Amir ÇİÇEK                                                                                                                                                       Iğdır Valisi

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.